Погода

Тиждень тому у Теофіпольському центрі дозвілля та культури відбувся багатожанровий фестиваль-конкурс закладів культури «СВіТ» «Свобода, Воля і Талант» та чергова атестація аматорських художніх колективів на предмет підтвердження звання «народний аматорський», «зразковий».

Фестиваль-конкурс проводится за підтримки Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігії Хмельницької обласної державної адміністрації.

Активну участь у фестивалі-конкурсі взяв народний аматорський фольклорний колектив Колковецького сільського клубу «Колків’янка», який носить це високе звання вже четвертий рік. Хоч створений колектив ще у 2000-у році.

Спочатку колектив взяв участь у виставці-дегустації старовинних страв Теофіпольщини.

Для цього учасниці ««Колків’янки» підготували та презентували традиційну страву свого села – український борщ, а також вареники з сиром та капустою, галушки з шкварками, бабку, підпалки, деруни з сиром, кукурудзяні коржі, бараболяники з капустою, пампушки з часником, квашені огірки, помідори, гриби, домашнє масло та сметану, печену гуску з яблуками.

Схвально відгукнулася про їх виставку голова журі, директорка Хмельницького обласного наукового методичного центру культури та мистецтва Майя Онищук.

А далі «Колків’янка» прекрасно виступила під час захисту свого звання, виконавши дві старовинні пісні з місцевої фольклорної спадщини. Став їхній виступ, як і виставка-дегустація, справжньою родзинкою фестивалю-конкурсу.

Назвемо ж всіх учасниць колективу: це завідувачка Колковецьким сільським клубом Людмила Бас, Наталія Семенюк, Валентина Шкроба, Любов Косєнкова, Світлана Чернега, Валентина Демчук та Світлана Сандалюк.

Як стало відомо з офіційного джерела, «Колків’янка» підтвердила звання народного аматорського фольклорного колективу. Честь і хвала цим чудовим жінкам, які бережуть та популяризують пісенний фольклор рідного краю! А ще майже всі вони волонтерять, невтомно готують страви для бійців наших доблесних Збройних Сил України, вносять свою частку у наближення перемоги.

А. Джус