Погода

  Нова радість стала

У неділю, 9 січня, у Теофіполі, на площі Героїв Майдану відбулося прекрасне дійство – фестиваль колядок та щедрівок «Колядують зорі на Різдво Христове». Його організаторами стали відділ культури та туризму Теофіпольської селищної ради, Теофіпольський Центр культури та дозвілля. Проведення фестивалю різдвяних колядок та щедрівок на Теофіпольщині уже стало гарною традицією. З року в рік аматори сцени, учнівська молодь, усі небайдужі до збереження, примноження та популяризації славних українських традицій збираються, щоб разом заколядувати, поспілкуватися і відчути дух єднання, взаєморозуміння та гармонії. Адже колядки та щедрівки – невід’ємна частина святкування Різдва Христового, бо ж створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу.


Проведенню фестивалю сприяла і погода, адже на Різдво було болото, та вночі з суботи на неділю випав сніг, настрій одразу став святковим, морозу не було. На початку дійства начальник відділу культури та туризму Теофіпольської селищної ради Інна Букевич та директор Теофіпольського Центру культури та дозвілля Таїса Науменко привітали аматорів та глядачів, вручили подарунки переможцям конкурсу на кращу саморобну новорічно-різдвяну іграшку, який проходив у грудні та був оголошений на сторінці Центру Фейсбуці. Ними стали учні Лисогірської гімназії дев’ятикласниця Даринка Собчук та третьокласник Ілля Щур. Саме вони набрали найбільшу кількість лайків, їх іграшки «Оленятко Святого Миколая» та «Різдвяні свічки» найбільше сподобалися.


Фестиваль був масовим, участь у ньому взяли колективи культосвітніх закладів. Це збірний колектив Теофіпольського Центру культури та дозвілля, Борщівського, Гаврилівського, Волицького, Гальчинецького, Кунчанського, Михиринецького, Олійницького, Святецького, Новоставецького, Човгузівського, Ординецького сільських будинків культури, Коров’єнського, Колісецького та Колковецького сільських клубів.
За словами методиста вокально-хорового жанру Центру Ігоря Савчука, свято вертепників і колядників нагадує мешканцям громади про їх українське коріння, повертає до витоків національної культури.
- Маємо надію, - додав Ігор Іванович, - що попри складні обставини, які склались не тільки в Україні, а в усьому світі, наш різдвяний  фестиваль “Колядують зорі на Різдво Христове» надихне і покращить настрій жителів громади, а  почуття Різдвяного дива запанує у серцях кожного, об’єднавши усіх в одну велику дружню родину. Бо ж всі учасники фестивалю виступили на високому рівні, вокал був прекрасний, впевнений, що всі отримали задоволення та святкове натхнення. Немає ж на світі нічого кращого за народження Спасителя нашого, за нову радість, яка не бувала.
А.Джус