Погода

Насамперед, розшифруємо абревіатуру РЕМ. Це – район електричних мереж. Нині Теофіпольщина своєї власної адміністрації РЕМу вже не має, а підпорядковується певний період часу аналогічній в Старокостянтинові. Хоча, до речі, обсяг робіт у теофіпольських енергетиків залишився той самий, але вже при меншій кількості робочої сили. Та це якось не позначається на виробничому процесі, бо ж кожен прагне працювати з подвійним ентузіазмом, аби виконати поставленні завдання.

Далеко за прикладом ходити не треба. Взяти хоча б виробничу дільницю, яку очолює старший майстер Петро Петрович Куц. Про цей трудовий колектив з гордістю розповідає заступник головного інженера Старокостянтинівського РЕМ Василь Борболюк:

– Головне наше завдання, – каже Василь Миколайович, – це заміна опор, ремонт трансформаторних підстанцій, розчистка ліній електропередач (ЛЕП) від заростей дерев, кущів. Словом, постійне утримання дротових повітряних ліній ліній в належному технічному стані. Цей комплекс робіт, щоб ви знали, в основному виконується в повітряному просторі, на чималенькій висоті над землею. Але тут завжди їм підсобляє машиніст автогідропідіймача (автовишка) Віктор Романюк. Багатющий досвід Віктора Миколайовича за його спеціальністю дає можливість колективу бригади успішно справлятися з виконанням намічених завдань, чітко дотримуватися правил техніки безпеки при роботі на ЛЕП.

А бачили б ви, як вправно володіє бнзопилою при розчищенні ліній від дикоростучих дерев і кущів монтер Віктор Цибуля! За якісь лічені хвилини деревина в подрібненому вигляді опиняється в нього під ногами ніби скошеною. Щоправда, ті частини дерева, які варто зберегти для подальшого росту не на шкоду ЛЕП, Віктор Іванович завжди залишає для окраси нашої природи.

Гарно вписався в цьому трудовому колективі електромонтер Юрій Стасюк. Він, як мовиться, майстер на всі руки. За що б Юрій Вікторович не взявся – завжди зробить до ладу, по-господарськи. Його трудова завзятість служить взірцем для колег по праці.

А хіба ж може бригада монтерів дістатися на виробничі ділянки чималенької території Теофіпольщини без автотранспорту?! Зрозуміло, що ні! І тут їм у пригоді вже не перший рік стає шофер Ігор Шпаченко. Своїм службовим пасажирсько-вантажним УАЗом Ігор Володимирович у будь-яку пору доби, у будь-яку погоду вчасно доставить бригаду за місцем призначення.

Заступник головного інженера РЕМ Василь Миколайович Борболюк гарно відгукується про членів бригади Петра Куца. Жартома каже, що в колишні часи ця бригада мала б звання колективу комуністичної праці. Жарти жартами, а хлопці з РЕМу дійсно – молодці! Бо ж коли в нашій оселі є електронапруга – то це, насамперед, заслуга Петра Куца, Юрія Стасюка, Віктора Цибулі, Віктора Романюка, Ігоря Шпаченка.

Безперечно, є тут вагомий трудовий внесок і самого Василя Борболюка. Бо ж хто, як не начальник, згуртовує людей на бездоганну працю, на подолання тих чи інших намічених рубежів. Тож будьмо вдячними їм за їхню повсякденну, а в деяких випадках навіть небезпечну для монтерів, роботу.

Григорій ГОРЯНСЬКИЙ