Погода

Як ми вже повідомляли, впродовж двох тижнів тривала акція Гуманітарного штабу Теофіпольщини зі збору овочів, продуктів довготривалого зберігання, квасини. Адже треба було зібрати понад десять тонн вантажу. Але люди відгукнулися, збори відбулися в Чухелях, Новій Греблі, Карабіївці, Гаврилівці, Медисівці, Підлісках, Борщівці, Гальчинцях, Єлизаветполі, Червоному Случі, Авратині, Строках, селищі цукрового заводу, Воронівцях, Ільківцях, Колісці, Базалії, Теофіполі та Колках.

І от у минулий четвер, 30 травня, мала прибути фура з 3-ьої Окремої штурмової бригади Збройних Сил України. Спочатку вона мала заїхати у Білогір’я, та забрати там зібрані продукти та по дорозі поламалася. Як все було, розказує організатор штабу, голова правління ГО «Благодійний фонд Добра, Надії та Любові» Андрій Петринюк:

- Дійсно, на моє прохання долучитися до збору продуктів для бійців цієї бригади та постраждалим жителям Харкова відгукнувся Білогірський селищний голова Василь Мельник. Збір оголосили по старостинських округах, люди зібрали продукти, всім дуже дякую. Але дорога є дорога, все може трапитися, фура зламалася. Виручив нас Андрій Шклярук з Новоставець, поїхав своїм ДАФом у Білогір’я, забрав все зібране та допоміг поремонтувати фуру. От зробив цей хлопець прекрасний, безкорисливий вчинок. Звісно, допомогли поремонтувати фуру і працівники ТОВ «Подільське». Далі ми на базі штабу завантажили наш вантаж, допомогли нам, як і завжди, бійці роти охорони 8-ого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Довантажуватися фура поїхала у Тернопіль, до волонтерського центру Володимира Мосейка та в село Микулинці. Забрали продукти, солодку та мінеральну воду та поїхали на Харків, вантажу було до 30 тонн. У Харкові, це героїчне, багатостраждальне місто, яке останнім часом піддається масованим ракетним та артилерійським обстрілам, розвантажили частину вантажу Благодійному фонду, з яким ми постійно працюємо. Це і продукти, і дитячий одяг. Решту вантажу фура доправила на місце постійної дислокації 3-ої Окремої штурмової бригади, легендарного бойового підрозділу, який тримає оборону в найгарячіших точках. Підтримувати таку бригаду – наш святий обов’язок. Ще ми в той же час відправили мікси для наших захисників та захисниць під Селідово Донецької області, разом це десь коло 500 кілограмів, є там і наші земляки, як от Галина Пожалюк. Як це відбулося: туди їхали своїм транспортом волонтери з Хмельницького, вони самі збирають та монтують камери нічного бачення для автомобільної техніки наших військових, це дуже потрібні пристрої, завдяки їм вночі можна пересуватися, не включаючи фар. І вони дали нам таких дві камери, ми їх вже доправили до бойових підрозділів. Склад нашого штабу вже пустий, тож акції зі збору продуктів довготривалого зберігання будуть тривати. Бо хто, як не ми? Я ще раз дякую добрим людям з нашої громади, які віддають останнє, діляться тим, що мають. За підтримку та співпрацю дякую депутату Хмельницької обласної ради, генеральному директору ПП «Добрий хліб» Віктору Лебединському, адже щоразу підприємство надає нам хліб та випічку. Знову повторюю, що тільки разом ми внесемо наш внесок у перемогу.

І ще про таке. Всі у нашій громаді і не тільки, знають про волонтерську групу з маленького села Колки. Готувати домашні страви для бійців ЗСУ ці невтомні, спритні господині розпочали з 6 листопада 2022 року. І роблять це безкінечно – Галина Лепетун, Людмила Бас, Галина Хитрун, Світлана Чернега, Наталія Семенюк, Валентина Шкроба, Люба Косєнкова. Тож Андрій Петринюк та Володимир Мосейко нещодавно завітали до них, щиро подякували  за таку справді звитяжну працю. А ще привітали з днем народження Наталію Семенюк. І було цим дівчатам дуже приємно, бо людей завжди треба цінувати та визнавати.

Галина Тебенько