Погода

Про завзятих, небайдужих жительок цього села, які згуртувалися задля підтримки бійців Збройних Сил України, і земляків, і зовсім незнайомих захисників Вітчизни, ми писали ще 8 лютого цього року. Про те, скільки вони вже багато зробили лише за три місяці, відколи стали постійно готувати домашні страви; як за один тиждень відправили 600 кілограмів посилок; як стали працювати з військовими з 40 бригад, присилати їм не лише смаколики, а й інше, що їм необхідно – шкарпетки, рукавиці, білизну, маскувальні сітки, медикаменти; як зуміли об’єднати навколо себе земляків, друзів, однокласників, жителів громади, небайдужих людей з Хмельниччини, навіть з-за кордону; як одні надавали продукти, інші донатили на збори. І так разом все виходило.

Що було далі: команда Наталії стала співпрацювати з Гуманітарним штабом Теофіпольщини, потужно приготувала багато-багато домашніх страв до Великодніх свят, долучалася до сортування та відправки вантажів на фронт. Сама ж Наталія взяла участь у супроводі великодніх гостинців на Запорізький та Донецький напрямки. Передала землякові Андрію Сіверському два дрони, на які збирали кошти, а третій передала від Новоставецького ліцею. Після повернення додому закупили ще один дрон, передали його Вадиму Букевичу з Кривовільки, який якраз приїхав у відпустку.

– Тепер, коли стало тепло, – каже Наталія Володимирівна, – і ми вже не готуємо страв, продовжуємо підтримувати бійців ЗСУ, і земляків, і всіх, хто до нас звертається. От ми оголосили збір коштів на прилади нічного бачення. Один такий прилад ми закупили за свої донати, на другий кошти нам надав депутат Хмельницької обласної ради, генеральний директор ПП «Добрий хліб» Віктор Лебединський, до цього збору долучилися працівники трудового колективу підприємства. І ми їх одразу відправили бійцеві 48 окремої механізованої бригади Віталію Мацюку з Новоставець, який перебуває на Харківському напрямку. Вже півроку ми підтримуємо дівчат-парамедиків у Сумській області, вони самі до нас звернулися, не мали вони елементарних речей – шампунів, засобів гігієни, шкарпеток. То ми вже кілька разів їм посилали посилки, от недавно відіслали їм продукти довготривалого зберігання, закрутки, медикаменти. Відіслали нашому земляку з Михнівки Ігорю Стрільчуку таблетки акватабс для знезараження води. Прислала їх з Шотландії моя добра подруга Наталія Перестюк, родом з селища цукрового заводу. Посилку знову надіслали Віталію Мацюку, це дві маскувальні сітки, а сплели їх в Агенції місцевого розвитку. Ми зібрали 5 тисяч гривень, закупили на них спеціальну сітку, і там плетуть такі потрібні на фронті маскувальні сітки. Ще такі дві сітки ми відіслали Сергію Рудюку з Новоставець на Харківський напрямок. Також нещодавно відіслали посилки з продуктами довготривалого зберігання нашому Михайлу Криську на Харківський напрямок та Андрію Кононюку з Калинівки на Сумщину. Тож наша команда продовжує працювати, печемо печиво, воно довго зберігається, робимо все, що в наших силах. Наближаємо перемогу, як можемо.

Наталія Володимирівна працює медичною сестрою з дієтичного харчування у Теофіпольському ліцеї № 3. А весь свій вільний час присвячує волонтерській роботі. Зарекомендувала себе, як справжній лідер, сильний організатор. Своїм здобуткам завдячує дружній команді небайдужих людей з Кривовільки та Новоставець: Тетяні Вальчук, Катерині Паранюк, Надії Вальчук, Наталії Братюк, Тетяні Горобець, Тетяні Сивак, Валентині Братюк, Олені Глов’юк, Тетяні Сіверській, Людмилі Маринюк, Ніні Баб’юк, Ніні Маринюк, Людмилі Фесун, Юлії Рудик, Ользі Марценюк, Людмилі Кравчук, Ользі Вальчук, Людмилі Нікітюк, Вікторії Гаврилюк, Лесі Мельничук, Надії Міщук. За підтримку дякує Андрію Петринюку, Віктору Лебединському, Людмилі Маринюк, Юлію Вальчуку, Ользі Гончар. Щиро дякує всім, хто робить донати на оголошені збори, хто приносить продукти. Бо тільки разом можна робити такі великі справи.

Галина Тебенько