Погода

Минулої суботи, 18 листопада, з бази Гуманітарного штабу Теофіпольщини у ТОВ «Подільське» знову була відправлена фура з продуктами, медикаментами, іншою гуманітарною допомогою. Знову вантаж біля 23 тонн попрямував до бойових підрозділів Збройних Сил України та до жителів прифронтових територій. Цього разу вже на інший напрямок – на Харківщину.

– Зібрати знову 23 тонни вантажу, – каже організатор Гуманітарного штабу Теофіпольщини Андрій Петринюк, – це не так просто. Але нам це вдалося завдяки нашим прекрасним, небайдужим жителям громади, які щиро прагнуть перемоги, які віддають все, що можуть. До збору продуктів на цей вантаж долучилися люди з Червоної Дубини, організувала акцію староста Лідихівського старостинського округу Руслана Єременко, щиро за це всім дякую. Голова ФГ «Кунчанський» Володимир Пицюк надав два мішки цукру, а десятикласники Новоставецького ліцею знову зібрали посилку для наших захисників. А Василь Андрійович, мій батько, надав мед та яблука для вихованців одного з дитячих будинків Харкова. Знову вправні господині з Колок на чолі з Галиною Лепетун приготували смачні домашні страви, такі вони молодці. Ще один бус надійшов до нас з Городоцької міської громади, а це кілька тонн продуктів. А директор СТОВ «Волиця» Василь Кравчук надав різні крупи, рибну та м’ясну тушонку. Окремо я хочу подякувати нашим невтомним представникам штабу – його голові Анатолію Козаку, Василю Гандовському, Миколі Тимощуку, Володимиру Яцюку. Адже невтомно працювали, їздили, збирали, розвантажували, а потім все посортоване завантажували на фуру. Ще раз дякую нашим ветеранам з відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади, без них нічого не обходиться, вони також і розвантажують, і сортують, і готують ящички-мікси, і вантажать. І от у суботу, вдень, фура була готова до відправлення. Освятив вантаж, поблагословив у дорогу водія Володимира Сіверського, його сина Костянтина та супроводжуючого Володимира Яцюка, а ще волонтерів з Тернополя, активістів ГО «Десантно-козацький рій» Володимира Мосейка, які їхали разом з нами своїм бусом, благочинний Теофіпольського округу Православної Церкви України, капелан штабу отець Василь Крисак.

У вівторок, 28 листопада, теофіпольські волонтери повернулися додому. Володимир Яцюк розказав нам таке:

– У неділю, 26 листопада, ми приїхали у Харків, розвантажили у волонтерському центрі частину нашого вантажу – для малозабезпечених жителів, пенсіонерів цього великого міста, яке постійно страждає від масованих ворожих ракетних атак та обстрілів. А далі бусом Володимира Мосейка ми виїхали у підрозділ 14 окремої механізованої бригади, відвантажили продукти, передали передачі бійцям-землякам з нашого Заруддя Павлу Ващуку та його сину Юрію Ващуку, а Івану Гулю з Лідихівки – передачу передали. Також частину вантажу ми передали бійцям 105 бригади, а ще – бійцям одного підрозділу військ спеціального призначення, особисто нас просив про це Герой України Василь Петринюк. Яблука та мед передали до того дитячого будинку Харкова, як і планувалося. Медикаменти та частину продуктів ми передали до одного з військових госпіталів Харкова. Тож своє завдання виконали, все доправили, хай воно послужить нашим воїнам та цивільним людям, дітям, які страждають від війни. І назад їхали не впусту: заїхали у Суми, тут все було домовлено, завантажили буржуйки і привезли їх в одну з військових частин Тернополя.

Наступна акція Гуманітарного штабу Теофіпольщини планується до Різдва, до 25 грудня. Треба зібрати кошти, закупити свинину, приготувати копчене сало та м’ясо, інші домашні різдвяні страви. Віриться, що все так і станеться. І вже напередодні Різдва великий бус доставить всю цю смакоту на один з гарячих напрямків, на передову, до наших бійців-Героїв. Щоб і в них було свято.

Галина Тебенько