Погода

Голодомор – це страшна подія, яка сталася в Україні в 1932-1933 роках. Це був штучно створений голод, спричинений колективізацією сільського господарства та репресіями проти селян. Мільйони людей загинули від голоду та хвороб, і це стало найбільшою загибеллю в історії України.

Голодомор не був природною катастрофою;це було насильство проти власного народу. Ми повині пам’ятати про цю страшну трагедію, щоб вона не повторилася в майбутньому.

Напередодні 90-их роковин цієї трагедії здобувачі освіти Воронівецького ліцею вшанували пам’ять тих, хто постраждав від Голодомору, хвилиною мовчання. Через цей урок пам’яті діти долучились до історії і відчули тяглість і причетність до минулого країни. Це відчуття причетності робить їх сильнішими і стійкішими.

Події Голодомору 1932-1933 років – це травматичний досвід українців, який є спільним для всіх. Ми навколо нього творимо своє розуміння спільності. Бо є речі, які нас об’єднують, а є те, що нас роз’єднує. Наша пам’ять про трагічне минуле – це якраз спільна річ.

Людмила Беган, педагог-організатор Воронівецького ліцею