Погода

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р.

Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій було проведено інформаційно-просвітницькі заходи і в Новоставецькому ліцеї Теофіпольської селищної ради. Бібліотекар Ганна Король організувала виставку фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…», яку відвідали учні. Був проведений урок Пам’яті «Голодомор – біль душі і пам’ять серця». Вікторія Пулік, Анна Федчук, Віолетта Стецюра, Ульяна Сиверська, Наталя Наклюцька та Ульяна Волинець читали вірші, розповідали про ту страшну трагедію. Розповідь дітей доповнила вчитель історії Юлія Довгошия, переглянули відеоролик «Голодний дух». Цей урок запам’ятався усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників. Акції «Незабудки пам’яті» пройшли по всіх класах.

А 25 листопада запросили кожну сім’ю наших ліцеїстів о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».

Тетяна Новосад, педагог-організатор