Погода

Щодня продовжує працювати Гуманітарний штаб Теофіпольщини. Або відбуваються акції зі зборів продуктів довготривалого зберігання, або завантажуються вантажі на відправлення, або збираються та відправляються адресні посилки бійцям-землякам.

Так, за минулий тиждень відбулися збори овочів нового врожаю, крупів, вермішелі, цукру, закруток, печива у Кривовільці, Новоставцях, Гаврилівці, Великому Лазучині. Як цим всім розпорядилися, розказують голова штабу Анатолій Козак, його заступник Василь Гандовський та очільник волонтерської групи з Новоставець Наталія Гонюк.

– До мене звернулися мої земляки, бійці з Гаврилівки Сергій Ковальчук, Сергій Ніколюк та Анатолій Буяр, – каже Василь Гандовський, – якраз ці хлопці перебували на ротації недалеко, в одному селі сусідньої громади. Привезли їх сюди, а продуктового забезпечення ще не було. Ми, звісно, одразу відгукнулися, у понеділок, 19 серпня, завантажили бус та з Анатолієм Козаком привезли їм потрохи всього, що нас на складі було – картоплю, цибулю, тушонку, сало, цукор, вермішель, крупи, закрутки, печиво. І вони так дякували, а ще більше незнайомі хлопці, казали, ото-то у вас земляки, раз – і приїхали, привезли, можна вже прожити, наїстися та й далі ремонтувати техніку. Тож і ще поїдемо, щось привеземо, нічого лишнім не буде. Наші хлопці поїдуть, другим буде, бо ж всі вони – наші.

Ще ж Анатолій Козак заїхав у Борщівку та забрав у волонтерки Ярослави Островської три посилки на Донецький напрямок.

– Вражений тим, що постійно робить Ярослава, – каже, – оголошує збори, на них закупляє спорядження, медикаменти, носилки, шоломи, навіть дрони та відправляє нашим землякам і не тільки. От цього разу передала одну посилку з дроном, другу з шоломом. Тут, на базі штабу, ми дещо ще доклали і разом з Наталією Гонюк відіслали новою поштою. Того ж дня, у понеділок, довантажили бус Володимира Мосейка, який відправився на Сумщину, на кордон з Курщиною. Всім, що в нас було, поділилися, вже той бус доїхав та розвантажився. Хочу в котрий раз подякувати всім, хто бере участь у наших акціях, хто ділиться тим, що має. Бо все зібране йде нашим бійцям, їм там треба. І ми будемо це робити до самої перемоги, бо така в нас задача, бо ми тут в раю, а вони там – в пеклі.

А Наталія Гонюк та Галина Лепетун з Колок продовжують відправляти адресні посилки бійцям-землякам. От у понеділок Наталія відправила ще 5 посилок новою поштою, в тому числі трьом бійцям з Шибени.

– Складаємо великі посилки, – каже Наталія, – там і сало, і тушонка, і закрутка, і печиво, і шкарпетки, і батончики. Як закінчаться сало і тушонка, будемо знову збирати гроші, купувати свині та робити все знову. Ще раз вказую свій номер телефону – 068 993 89 91, звертаюсь до батьків бійців, телефонуйте, будемо відправляти посилки і вашим хлопцям.

А. Джус