Погода

Як ми вже повідомляли, у середу, 10 липня, фура з 3-ої окремої штурмової бригади завантажилася у Теофіполі зібраною небайдужими жителями громади продукцією. Було її біля 5 тонн, треба було добре потрудитися активістам-волонтерам Гуманітарного штабу Теофіпольщини. Все треба було посортувати, скласти коробки-мікси, а потім все повантажити. Та справилися, як завжди. А далі фура довантажилася в Ямпільській громаді.

– Вже не вперше, – казав організатор штабу Андрій Петринюк, – ми так дружно працюємо з нашими добрими сусідами, Ямпільською ОТГ. Завжди вони відгукуються на наші заклики, і ми спільно, згуртувавшись, об’єднавшись, відправляємо великі вантажі у бойові підрозділи ЗСУ, у міста, для цивільного населення, яке страждає від постійних ворожих обстрілів та ракетних атак. Я щиро дякую Ямпільському селищному голові Василю Кордонцю за співпрацю, дякую людям з громади, які долучилися до збору, разом – ми велика сила. Далі фура довантажилася на Тернопільщині, організував це відомий керівник волонтерського центру у Тернополі Володимир Мосейко. Половину вантажу розвантажили у Харкові, бо дуже там біда, б’ють і б’ють їх орки, продуктів потребують лікарні, будинки-інтернати, дитячі будинки, цивільне населення. А половину розвантажили в місці постійної дислокації 3-ої окремої штурмової бригади. Я дуже радію, що ми змогли таке зробити, що ми згуртувалися, об’єдналися. Ще раз повторюю: тільки разом ми – сила!

Прокоментував Андрій Васильович найближчі плани Гуманітарного штабу Теофіпольщини. Акція по збору продуктів довготривалого зберігання постійно триває, це овочі, вже ж дозріває новий врожай. Треба нові закрутки у півлітрових та літрових баночках, салати, варення, консервовані овочі, та й квасина у великій тарі згодиться. Треба крупи, вермішель, сало, смалець. Бо ж з 3-ою окремою штурмовою бригадою підписаний договір на постачання продуктів. Хоч є державне забезпечення, бо це великий бойовий підрозділ, бійці хочуть чогось домашнього, щоб запахло рідною домівкою. Тож до кінця липня планується ще одне відправлення фури у цю бригаду. Тому треба реалізувати акцію «Тисяча баночок тушонки для ЗСУ», про що вже раніше повідомляв штаб. Був оголошений збір коштів на закупівлю свиней, вже зібрали на трьох. Треба ще закупити бика, ще кілька свиней, бо ж тисяча баночок – це не сто. Оголошений збір півлітрових баночок, кришок. Як кажуть, з миру по нитці. І тоді в автоклаві у ТОВ «Подільське» приготують цю тушонку.

– Тому знову звертаюся до жителів нашої громади, – каже наостанок, – долучіться до наших акцій, разом ми зможемо зробити заплановане. Особливо звертаюся до жителів сіл, де вже давно не було зборів, або взагалі не було – не будьте байдужими, давайте разом таким чином підтримаємо бійців Збройних Сил України! Щоб наступила довгождана перемога!

А. Джус