Погода

Гуманітарний штаб Теофіпольщини продовжує працювати, збирати та відправляти вантажі до бойових підрозділів на передову. Отож, де проводилися збори протягом двох останніх тижнів, хто їх організовував, хто привозив зібране на базу у ТОВ «Подільське».

Відрадно, що до акцій штабу долучилися жителі сусідньої Волочиської громади. Так, великий збір овочів, продуктів довготривалого зберігання, закруток нещодавно відбувся у Чухелях. Участь у цьому зборі взяли 18 небайдужих жителів цього села. Організатором стала Анна Белінська, люди знесли до двох тонн продуктів. Повантажили їх голова штабу Анатолій Козак та його заступник Василь Гандовський, вантажний бус надав приватний підприємець з Теофіполя Олександр Загоруйко. Якраз цей транспортний засіб повертався з Хмельницького, заїхав у це село та привіз на базу штабу.

А активістка волонтерської групи з Новоставець Олена Глов’юк привезла овочі, продукти, квасину, закрутки з Нової Греблі від Оксани та Володимира Подтеробів.

Велика акція зі збору продуктів відбулася в Гаврилівці, Медисівці та Підлісках. До її організації, крім Василя Гандовського долучилися староста Гаврилівського старостинського округу Людмила Бишук та керівник відділку ТОВ «Україна-2001» Олексій Купчевич. Людмила Іванівна розмістила оголошення про збір на сторінці старостату в соціальних мережах. Олексій Федорович надав КАМАЗ та двох працівників відділку, які об’їхали селами, повантажили зібране на автомобіль та розвантажили на базі штабу.

Знову голова штабу Анатолій Козак в Борщівці забрав овочі, упаковки солодкої та мінеральної води, яблука, крупи, вермішель, закрутки. Організаторами збору знову стали директор Борщівського сільського будинку культури Майя Пейда та волонтер Ярослава Островська. Особисто від себе Ярослава Островська передала медикаменти, турнікети, серветки, засоби гігієни.

Всіх вразила сім’я Людмили та Петра Антосєвих з Гальчинець. Їх садиба стала у селі центром збору продуктів довготривалого зберігання, закруток, квасини, солодощів. А Людмила власним автомобілем привезла зібрані продукти у Єлизаветполі, Червоному Случі та Авратині (Волочиська громада). Якраз у короткій відпустці перебував син Людмили боєць ЗСУ Віктор Бавер, передав йому Анатолій Козак (який забирав все зібране) посилку від штабу та Ярослави Островської.

Днями в Карабіївці збір продуктів для бійців ЗСУ вже вкотре організувала продавець магазину Наталія Ковальчук. Як добре, що є такі люди, бо треба комусь таку справу організувати. Все Анатолій Козак своїм бусом доставив на базу штабу.

Забрали продукти та овочі у Строках – надала їх родина Ніни та Олександра Стасюків; у селищі цукрового заводу – від Василя Рудого. Зробили це активісти штабу Володимир Кобера та Анатолій Стучинський.

Вчора, у середу, акція по збору продуктів відбулася в селах Воронівецького старостинського округу – Воронівцях, Ільківцях та Колісці. Посприяв цьому староста Леонід Воляник. Цього дня забрали продукти і в Базалії.

– Я дякую всім, – прокоментував організатор Гуманітарного штабу Теофіпольщини, голова правління ГО «Благодійний Фонд Добра, Надії та Любові» Андрій Петринюк, – хто знову взяв участь в акціях нашого штабу. Розумію, що запаси овочів та закруток вичерпуються, що в людей немає грошей. Але якщо кожний віддасть кілька кілограмів старої картоплі, цибулі, півлітрову чи літрову баночку закрутки, купить кілограм крупів чи упаковку вермішелі, пляшку олії, чай чи каву… З миру по нитці, але разом зберемо вантаж та відправимо його. От ми вже назбирали біля десяти тонн, вирішуємо питання з транспортом і найближчим часом доставимо його до наших бійців-захисників. Бо всього їм треба. Та й в Харкові яка біда, теж просять нашої допомоги.

Тож Гуманітарний штаб Теофіпольщини продовжує працювати, а ми про це будемо продовжувати писати.

Галина Тебенько