Погода

Мати, матуся, матінка, мамочка, мамуся, мама – такими і ще багатьма добрими і лагідними словами називаємо ми своїх матусь. Адже вони подарували нам життя. У переддень Дня Матері, хочеться привітати усіх їх з цим чудовим святом. Побажати здоров’я, благополуччя, любові і добра.

У цей непростий час наші мами – берегині сімейних вогнищ, моляться за усіх воїнів, які захищають кожного з нас, даючи можливість жити у відносно безпечних умовах. Щира вдячність переповнює думки про тих матерів, які виховали мужніх воїнів, синів і дочок, охоронців нашого життя. Низько схиляємо голови у шані Героїв, які поповнили Небесне військо, залишивши про себе добру пам’ять, смуток і повагу.

Тут, далеко від боїв, лінії розмежування, багато жінок допомагають, чим можуть, воїнам, бійцям, військовим госпіталям, людям, які втратили все і потребують підтримки. Це і волонтерська робота: збір продуктів, пакування та виготовлення посилок-міксів, плетіння маскувальних сіток, килимків, шкарпеток та поясів, збори на закупку необхідного реманенту, обладнання, дронів для бойових підрозділів.

Хтось придумав називати жінок «слабкою половиною людства». Це помилкова назва. Адже наші жінки сильні не лише тілом, а ще більше – духом, своєю впертістю та наполегливістю. Але і найсильнішим жінкам потрібна підтримка і допомога. А, особливо, тим, хто втратив когось із членів сім’ї – сина чи чоловіка, брата, чи батька. Саме для підтримки матерів і дружин, сімей захисників у нашій громаді працює багато громадських організацій. 11 серпня 2023 року у нашій громаді, в Теофіполі, було створено осередок Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання матерів і дружин Захисників України». Проводилися публічні і індивідуальні зустрічі з членами сімей воїнів. Спілчанки залучалися до роботи по виготовленню окопних свічок, при підготовці до благодійних ярмарок, до різних культурних заходів. Мали змогу відвідати місце сили – духовний центр у Зарваниці, концерт Анастасії Приходько. Часто жінки відмовляються від публічності, але все ж потребують спілкування, поради, юридичної та психологічної допомоги. Створена група у фейсбуку «Об’єднання матерів і дружин Захисників України Теофіпольський осередок ВГО», та у вайбері «Матері і дружини Захисників». Долучайтеся. Розповідайте про свої проблеми. Робота надалі активізується з створенням у громаді Відділення по роботі з ветеранами та членами їх сімей. Адже є багато нових ініціатив та задумів, ідей та планів. Але про це детальніше, трохи згодом.

Якщо ви потребуєте допомоги, чи підтримки, поради, маєте запитання, чи потребу у спілкуванні, заходьте у Теофіполі у КУ «Центр надання соціальних послуг» за адресою: вулиця Небесної Сотні 27, а.

Світлана Кислюк, лідерка Теофіпольського осередку ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України»


Любі наші мами, від щирого серця вітаю вас з одним з найтепліших і найдушевніших свят – Днем матері

Мама – це найдорожча і найрідніша у світі людина, яка подарувала кожному із нас радість життя. Вона берегиня сімейного затишку, тепла та гармонії.

Щиро дякую вам, дорогі наші матусі, за ваше велике серце, недоспані ночі, терпіння, витримку, переживання та молитви.

Особливу вдячність висловлюю матерям, чиї сини та доньки незламно стоять на захисті нашої країни. Низький вам уклін за те, що виховуєте справжніх патріотів, які неймовірними зусиллями боронять свою Батьківщину і творять нову історію держави.

У цей день я хочу висловити свою повагу та шану матерям Теофіпольщини, які втратили на війні своїх синів – мужніх захисників України. Їх внесок у захист нашої країни ми пам’ятатимемо і шануватимемо завжди. Зичу вам внутрішньої сили і наснаги. Нехай згадки про ваших синів наповнюють серце теплом.

Дорогі матері, бажаю вам міцного здоров’я, життєвої енергії, злагоди у домівках та Божого благословення у родинах. Нехай здоровими і щасливими будуть ваші діти.

Андрій Петринюк, депутат Хмельницької районної ради, голова правління ГО «Благодійний фонд Добра, Надії та Любові»