Погода

У неділю, 21 квітня, фура з Теофіполя виїхала на Харків, а у вівторок увечері повернулася назад. Понад 25 тонн гуманітарної допомоги доставили волонтери з Теофіпольщини та Тернопільщини. Половина вантажу – це пожертви небайдужих жителів нашої громади, які відгукнулися на заклик Гуманітарного штабу Теофіпольщини та взяли участь його акціях.

Як каже голова штабу Анатолій Козак, головне, найбільша цінність – це наші люди, які віддають останнє, щоб підтримати Збройні Сили України, жителів прифронтових територій, які потерпають від постійних обстрілів агресора.

Тож розкажемо про все по порядку. Аби відправити цей вантаж до багатостраждального Харкова, який орки хочуть захопити, знищити та перетворити на суцільні руїни, до підрозділів 3 ОШБ ЗСУ, до наших земляків, треба було назбирати багато овочів, продуктів довготривалого зберігання, цукру, муки, круп, печива, рибних консерв, закруток. І це робили впродовж двох тижнів Анатолій Козак, Василь Гандовський, Микола Тимощук та Володимир Яцюк. Багато продуктів надала Наталя Єршова з Теофіполя. Овочі, закрутки та 1000 гривень надала сім’я Тетяни та Григорія Ревизюків також з Теофіполя. Треба зазначити, що дуже активно проводяться збори у маленькій Борщівці, організовують цю роботу волонтери Майя Пейда та Ярослава Островська. Дуже потужним був останній збір у Великому Лазучині, назбирали на бус з причіпом. Багато віддали люди і в Малому Лазучині, Волиця-Польовій. Цілий бус привезли зі Святця – і продукти, і малюнки та листи від школярів. З Борщівки Ярослава Островська передала бійцеві Миколі Левчуню з Великого Лазучина смаколики, пиріжки, кекси та сирі яйця.

Голова СГВК «Олійники Василь Демчук привіз кілька мішків круп. Директор СТОВ «Волиця» Василь Кравчук надав тонну ячмінних круп. Голова ФГ «Кунчанський» Володимир Пицюк надав мішки з цукром, горохом, гречаними та перловими крупами. З Ланівець вантажний бус, який надав депутат селищної ради Володимир Каразей, привіз овочі та продукти.

Наталія Гонюк зі своєю командою наготували передачі для земляків братів Володимира та Віктора Кислюків та їх побратимам, приготували гречаники, пиріжки, вареники.

По десятій годині ранку у неділю фура ТОВ «Подільське», яку знову впевнено повели Володимир та Костянтин Сиверські, виїхала через Війтівці на Тернопіль. Супроводжував вантаж Анатолій Козак. По поверненню з поїздки він розказав, як все було далі:

– Приїхали ми в Тернопіль на базу волонтерського центру Володимира Мосейка, там нас чекали, ми довантажилися. Тут були овочі, мука, крупи, цукор, закрутки, консерви, , одяг, молоко в пакетах, медикаменти, мікси, засоби гігієни, кілька тонн солодкої води з Микулинець для бійців 3 ОШБ. З нами поїхав вантажний бус від Володимира Мосейка. Через Вінницю, Житомир, Київ ми поїхали на Харків. Приїхали пів четвертої ранку в Харків, трохи подрімали, а на половину восьмої вже були на базі благодійного фонду який і попросив у нас допомоги для дитячих будинків-інтернатів, дитячих лікарень, будинків-інтернатів для людей похилого віку, для медичних закладів, де лікуються поранені бійці. Тут ми розвантажили половину вантажу. Дуже нам дякували представники фонду. Далі поїхали на Чугуїв, тут зустрілися з Миколою Левчунем, передали йому передачу, дякував хлопець, вже й фото нам скинув. А брати Кислюки не змогли до нас виїхати, то ми їм все залишили на АЗС. Пізніше вони забрали і також скинули нам фото. Далі ми поїхали на Ізюм. Тут зустрів нас командир бойового підрозділу, ми розвантажили решту продуктів. Багато їх було, командир нам дуже дякував. Отак разом ми зробили таку велику, добру справу. Від імені штабу дякую всім жителям нашої громади, які долучилися до збору і ми змогли відправити такий великий вантаж. Окремо вдячність висловлюю нашим безстрашним, сміливим водіям Володимиру та Костянтину Сиверським. Бо хто, крім них, може це зробити?

А Гуманітарний штаб готується до нової поїздки: по обіді у понеділок, 29 квітня, бус та великий легковий автомобіль вирушать на Запорізький та Донецький напрямок. Закололи 5 поросят, перероблять, закоптять, напечуть великодних смаколиків на базі штабу, у Новоставцях та Колках. Нароблять міксів, щоб гостинці отримало якнайбільше наших бійців. Організатор штабу Андрій Петринюк закликає: хто може, вдома спекти по кілька пасочок, надати сирі яйця та привезти їх у неділю чи понеділок зранку на базу штабу у ТОВ «Подільське». Все буде доправлене у прифронтову зону.

Галина Тебенько