Погода

9-10 травня на стрільбищі поблизу села Коров’є відбулися заняття з військової підготовки з виконання вправи початкової стрільби КС 1.01з АК-74 для учнів 11 класів загальноосвітніх закладів середньої освіти Теофіпольської селищної ради та учнів Теофіпольського ПАПЛу.

Це сталося згідно наказу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки «Про організацію у 2024 році допризовної підготовки з військово-технологічних спеціальностей», в якому чітко зазначена мета заняття – набуття теоретичних знань та практичних навичок допризовної підготовки, поліпшення організації та якості проведення підготовки юнаків до військової служби та військово-патріотичного виховання.

Для керівництва стрільбами старшим керівником був призначений командир роти охорони восьмого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Сергій Грицик. Керівником стрільби на ділянці для проведення виконання вправи стрільби з АК-74 був призначений заступник командира з морально-психологічного забезпечення роти охорони старший лейтенант Віктор Шуляренко. Начальником оточення під час виконання стрільб – офіцер відділення рекрутингу та комплектування старший лейтенант Віктор Білий. А начальником пункту постачання – старшийсержант роти охорони Михайло Самогальський. Тож заняття пройшли у строгій відповідності з вимогами «Курсу стрільби з стрілецької зброї і бойових машин, методики вогневої підготовки.

Перед початком занять до юнаків та дівчат з промовою звернувся начальник восьмого відділення Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Василь Кубін. Зазначив, що третій рік триває повномасштабне вторгнення російської федерації, третій рік доблесні Збройні Сили України стримують шалений натиск лютого ворога, який в рази переважає в живій силі та техніці. Що захист Вітчизни, її суверенітету, територіальної цілісності є священним обов’язком кожного громадянина Ук­раїни. Немає сумніву в тому, що Україна з допомогою західних партнерів переможе у цій кривавій, жорстокій війні, що наступить в нашій країні мир та спокій. Але поки поряд буде існувати ця держава-агресор, треба бути готовим зі зброєю в руках захищати свою країну, рідну українську землю. І початки цієї готовності мають набуватися в закладах середньої освіти. Саме тут в юнаків та дівчат мають сформуватися теоретичні знання та практичні навички допризовної підготовки. Якраз для цього проводяться такі заняття. Хоч висловив Василь Васильович сподівання, що сьогоднішнім сімнадцятирічними юнакам та дівчатам не прийдеться воювати, захищати свою країну. Але треба мати такі навики.

Два дні тривали заняття, адже вправу мали виконати 260 учнів. Пройшли вони без порушень правил безпеки, в спокійній обстановці. Юнакам та дівчатам було цікаво спробувати виконувати стрільбу з справжнього бойового автомата. І, як виявилося, чимало юнаків після цих занять вирішили подавати документи на вступ до вищих військових закладів. Бо Вітчизні потрібні молоді командири, військовослужбовці з високою професійною підготовкою. Бо мирне майбутнє України, можливість будувати сучасну демократичну, високотехнологічну державу – за молодими.

А. Джус