Погода

16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. В усі часи зв’язок був надійним помічником в економічній, соціальній, виробничій сферах, у вирішенні багатьох суспільних і державних питань, особистих справ. А тим більш тепер, коли живемо в умовах тотальної цифрової трансформації суспільства.

Тож цей день відзначають і фахівці зв’язку, що забезпечують роботу телефонних мереж та мереж Інтернет-зв’язку. Люди, які працюють у цій сфері, роблять усе, щоб у нас працювали стаціонарні та мобільні телефони й інтернет, щоб ми були в курсі останніх подій в Україні та світі.

Напередодні професійного свята зв’язківців розмовляємо начальником Волочиської дільниці 315/5 місто Волочиськ Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком» Анатолієм Гринчишиним. Ця дільниця продовжує обслуговувати території колишніх Волочиського, Теофіпольського та Білогірського районів. Анатолій Васильович все своє трудове життя пропрацював у системі зв’язку, на одному місці. Спочатку це був Теофіпольський районний вузол зв’язку, потужне підприємство, де працювало понад сто людей. Далі – в структурах, в які трансформувалося це підприємство із запровадженням цифрових технологій.

– Отож, як ми працювали в цьому році: – розказує, – нашим головним завданням є забезпечення жителів громад доступом до мереж інтернету по лініях Укртелекому. Тож ми забезпечували технічну експлуатацію наших оптоволоконних мереж, підключали нових абонентів. Нагадаю, що прокладені нами підземні оптоволоконні лінії між населеними пунктами є набагато надійнішими, ніж по електролініях. Зрозуміло, що працюємо в умовах жорсткої конкуренції, хоч, ще раз повторюю, наші умови вигідніші, це менша плата за підключення та щомісячна абонентна плата. Хоч юридичні особи, такі поважні підприємства як Філія «Рідний край» ПраТ «Зернопродукт МХП», ТОВ «Україна-2001», для яких дуже важливі якісні послуги швидкісного інтернету, тож вибирають як надійного партнера, саме Укртелеком. Добре, що в нас є сучасна техніка, це оптичний зварювальник та рефлектометр, тож самі ремонтуємо наші мережі, виїжджаємо на пошкодження в інші громади. Хто на сьогодні працює в дільниці: це всього четверо людей, крім мене – водій та лінійний електромеханік Василь Козак, водій, кабельник-зварювальник Микола Таранчук, лінійний електромеханік Сергій Міщук, також ми співпрацюємо з спеціалістом з продажу послуг Аллою Буяр. Всі вони дуже сумлінні, дуже відповідальні працівники, професіонали, разом ми забезпечуємо сучасний надійний та якісний зв’язок. Тож вітаю моїх колег з професійним святом, бажаю міцного здоров’я, добра, поваги від людей, достатку та всього найкращого.

Традиційно, з нагоди свята, Анатолій Васильович не може не згадати про ветеранів підприємства. Адже працювали в зовсім інших умовах – в будь-яку пору року, і в негоду потрібно було забезпечити телефонний та радіозв’язок, працювали і вдень, і вночі. Це Палладій Осадчий, Олександр та Галина Задереї, Микола Бровко, Ніна Параїл, Ніна Квасюк, Галина Островська, Ольга Марценюк, Віктор Карп’юк, Анатолій Волошинець, Галина Карп’юк, Тамара Моцюк, Надія та Сергій Навроцький, Олександр Задорожній, Євгенія Роздорожня, Світлана Гринчишина, Володимир Гоцак. Також бажає їм доброго здоров’я, довгих років життя, миру та спокою на душі.

– Головне ж, – каже наостанок, – всі прагнемо, аби закінчилася ця війна, щоб настав мир в Україні. Беремо участь в благодійних акціях на підтримку Збройних Сил України, як можемо, наближаємо перемогу. Вірю, що вона настане, бо інакше не може бути. А ми і надалі будемо забезпечувати роботу телефонних мереж та мереж інтернет-зв’язку, щоб жителі нашої громади почували себе комфортно. Без цього в сучасних умовах – вже ніяк.

Галина Тебенько