Погода

Нещодавно в Теофіпольському бібліохабі відбулася презентація робіт молодого художника, випускника Теофіпольської дитячої художньої школи Радіона Романюка. Здібний хлопчина наполегливо навчався в класі викладача Наталії Години, тут розвивався, набирався майстерності його талант. Любов до живопису привела юнака до у Хмельницьке вище художнє училище, яке він успішно закінчив.

Вже на першому році навчання в нашу художню школу стали надходити подяки його викладачеві за гарно підготовленого студента. Нам повідомляли про його перемоги у міжнародних конкурсах. Цікавим у його роботах є поєднання графіки з іншими техніками, що надає цим творам оригінальності та якоїсь особливості.

Вдивляючись в обличчя відомих людей ( а виставка була присвячена портретному жанру), відчувався їх характер, здавалося, що ти бачиш живу людину. Відвідувачі, а тут були поціновувачі мистецтва, були у захопленні від творів молодого художника. Щирим був виступ керівника народного аматорського вокального ансамблю «Чарівниця» Теофіпольського центру культури та дозвілля Варвари Миронової. Висловила захоплення його творчістю та презентувала пісенний подарунок.

Організатор, ведуча клубу за інтересами «Скарбниця» Теофіпольського центру культури та дозвілля Валентина Романович подякувала батькам за підтримку юного таланту. Мама розповіла, що хлопчик малював з двох років, пригадала, як возили його на заняття в художню школу. Так непомітно виставка переросла у зворушливу зустріч із задушевними розмовами.

Мені ж Радіон розказав, що вступив до вищого навчального закладу, хоче здобути освіту з іншої спеціальності. А наступного року буде вступати до вищого мистецького закладу. Вірю, що цей хлопець успішно здобуде дві вищих освіти.

Підтримати свого випускника, побачити його твори прийшли викладачі школи мистецтв Наталія Година та Алла Андрощук зі своїми учнями. Хлопчики та дівчатка почули, побачили, як потрібно вчитися, щоб досягти успіху, стати художником.

На прощання Радіон Романюк запевнив, що обов’язково будуть наступні виставки, подякував всім, хто прийшов його підтримати.

Олена Левицька, колишній директор Теофіпольської дитячої художньої школи