Погода

Як і планувалося, Гуманітарний штаб Теофіпольщини на базі ТОВ «Подільське»  11 березня, в суботу, завершив завантажування фури з продуктами – овочами, консервацією, готовими стравами – понад 20 тонн. До цієї великої роботи, яка тривала понад тиждень,  знову долучилися активісти відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади. Все ж треба було спакувати, укласти, щоб не розбилося. Дуже добре, що участь у цій справі взяли бійці роти охорони 8 відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Бо ж це не тонна вантажу, а в двадцять разів більше.

А в неділю зранку, 12 березня, на цій же базі ТОВ «Подільське» ветерани-активісти завантажували автомобіль від керівника волонтерського центру з Тернополя, директора Благодійного фонду «Подільсько-Волинська Січ» Володимира Мосейка бійцям на Бахмутський напрямок.

 

З самого ранку продукти довезли в.о. голови Новоставецької сільської ветеранської організації Світлана Кислюк, директор Новоставецького сільського будинку культури Людмила Довжук. Своїм власним авто продукцію від жителів сіл Заруддя, Лідихівка, Строки, Троянівка привіз в.о. голови ветеранської організації сіл Заруддя та Лідихівка Володимир Яцюк. Окопні свічки від педагогічного колективу Теофіпольського ліцею № 3 до пункту збору доставив вчитель ліцею Олександр Голодрига з дружиною Альоною. Від колективу Новоставецького дитячого садочка окопні свічки надала його завідуюча Галина Медвідь, син якої захищає українську землю на сході. Продукти доставили і голова ветеранської організації сіл Кунча та Дмитрівка Олександр Стучинський, який організував їх збір разом з директором Кунчанського сільського будинку культури Тетяною Якубівською.

Ось що про це у соціальних мережах написав Володимир Мосейко:

  • Дорогі друзі, неодноразово писав про неймовірну любов справжніх українців до своїх захисників .Сьогодні знову забрали волонтерську допомогу з Теофіпольщини та Ланівечини. Щиро хочемо подякувати всім жителям Теофіпольського краю, які долучилися до цього, моїм землякам із сіл Молотків ( організатор Оля Бочин ) та Осники ( організатор Галина Букевич). Особливо хочемо подякувати Герою України Василю Петринюку (дістав та передає бійцям гусячий жир, який дуже помічний при опіках та обмороженнях) та його сину Андрію Петринюку , який сьогодні вирушив на Херсонщинину з понад 20 тоннами допомоги , а також ветеранським організаціям Теофіпольщини. Ось так по-справжньому працює підписаний нами спільний меморандум. Божого усім Благословіння! З нами Бог і Україна!

По обіді в неділю, 12 березня, фура з ТОВ «Подільське» вирушила на Херсонщину, до Музиківської та Дар'ївської територіальних громад. Вантаж супроводжували організатор Гуманітарного штабу Теофіпольщини Андрій Петринюк, голова штабу Анатолій Козак, капелан штабу, благочинний Теофіпольського округу Православної Церкви України митрофорний протоієрей отець Василь Крисак, та поважний гість – єпископ Хмельницький та Кам'янець-Подільський Православної Церкви України владика Павло.

Ось що розказав Андрій Петринюк:

 - По дорозі ми заїхали в Колки та забрали готові страви – голубці, вареники, пиріжки, які приготували вправні сільські господині. Щиро їм за це дякуємо. В понеділок на ранок ми приїхали в Музиківську громаду. Тут у спортзалі розвантажили половину фури. Далі у селі Молодіжному передали ящички-мікси з продуктами для бійців 37 наших блокпостів. Доїхали в Дар'ївку, у центр громади, тут розвантажили решту фури. У місцевій церкві, належала до Української Православної церкви Московського Патріархату, а священник втік до росії, разом з капеланом бойового підрозділу ЗСУ владика Павло та отець Василь крисак відслужили молебінь за загиблими захисниками України. Враження у мене ті ж самі: страшно, моторошно, будівлі, дороги розбиті, чутні вибухи. Місцеві до прильотів вже звикли, та біда, що гинуть люди, гинуть діти. Одне добре, що тут вже є світло. За допомогу люди нам дуже дякували, казали, виростимо новий урожай, привеземо вам помідори та кавуни, хочемо віддячити. Я ж запросив дітей громади до нашого наметового табору козацького вишколу «Подільсько-Волинська Січ», щоб відпочили, загартувалися. Ми ж одна країна, хочемо жити в мирі, в спокої. Дуже вірю, що війна скоро закінчиться, що Україна переможе. А до того часу ми будемо продовжувати підтримувати Збройні Сили України, надавати допомогу жителям деокупованих територій.

Ось так організатори волонтерського руху у нашому краю та прості люди вносять свій  внесок  у нашу велику спільну перемогу. Дай, Боже, їм сили та наснаги на нові добрі справи!

 

Галина Тебенько