Погода

Стаття 34 Конституції України гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження  своїх поглядів та переконань. Тож хочу нагадати, що у своїй діяльності наш інформаційний тижневик «Життя Теофіпольщини»  керується саме Основним Законом, іншими законами України, які встановлюють основи діяльності друкованих засобів масової інформації. Тож у нашому виданні № 51 від 22 грудня 2022 року  абсолютно на законних підставах було опубліковано депутатський запит фракції ПП «За конкретні справи», коментар керівника фракції. Та чомусь поширення їхньої аргументованої точки зору Теофіпольська селищна рада вважає поширенням фейкової інформації.  Що таке фейк? Це обман, підстава для шахрайства. І просто дивно, як селищна рада може дозволити собі навішувати такий ярлик і на депутатів, і на наше видання. При цьому, як виявилося, порушуючи власний регламент  та, в цілому Закон України «Про місцеве самоврядування». Що ж до звинувачення автора про відсутність думки іншої сторони, то скажу наступне: автор, який, до речі, не коментував ситуацію, обрав саме такий формат, і це його право. Тим більш, що на момент виходу газети, Теофіпольська селищна рада вже прийняла рішення «Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою», таким чином вже засвідчила свою точку зору. Логічним було б, якби до сесії, до прийняття рішення селищна рада роз'яснила громаді, що її бачення цього питання є єдино правильним  та справедливим, ніж вона намагається це зробити тепер, заднім числом.

Як на мене, то ця історія дуже красномовно демонструє нетерпимість Теофіпольської селищної ради до іншої точки зору. А ми ж живемо у демократичній країні, а не в країні з авторитарним режимом. І свобода слова, свобода думки  є найбільшою цінністю демократії, як влади народу. І селищна рада повинна про це ніколи не забувати. Адже на її офіційному веб-сайті у зверненні голови написано, що вони «почують кожного». Правда, ні на сайті, ні на сторінці у Фейсбук, ні в «Часі громади» іншої точки зору не спостерігається. Хоч у своєму повідомленні селищна рада закликає жителів громади: «завжди вивчайте дві протилежних точки зору, зіставляйте, аналізуйте і вже тоді робіть висновки».

Тому дуже  сподіваюся, що наші читачі зроблять для себе правильні висновки: за ким правда, а за ким лукавство та маніпуляції.

Галина Тебенько