Погода

Не можемо не відреагувати на реакцію Теофіпольської селищної ради (допис Теофіпольської селищної ради у соцмережах) на статтю «А варто ж було прислухатися», яка була надрукована в інформаційному тижневику «Життя Теофіпольщини» від 22 грудня 2022 року № 51.

Так, дійсно депутатською фракцією «За конкретні справи» 8 грудня 2022 року було подано депутатський запит щодо зауважень до проєкту рішення «Про надання дозволу на розроблення документацій із землеустрою» із його подальшим включенням до порядку денного двадцять сьомої сесії селищної ради восьмого скликання в межах компетенції.

Вище зазначений депутатський запит був обговорений лише на спільному засіданні постійних комісій селищної ради 9 грудня 2022 року та чомусь не був включений до порядку денного сесії, що передбачено ст. 173 Розділу VII Регламенту Теофіпольської селищної ради VIII скликання:  

«1. Запит може бути внесено депутатом або групою депутатів попередньо або на пленарному засіданні у письмовій чи усній формі. Запит підлягає включенню до порядку денного пленарного засідання Ради. По ньому проводиться обговорення і приймається рішення.

  1. Запит в усній формі вноситься депутатом перед затвердженням порядку денного.
  2. Письмовий текст запиту оголошується на пленарному засіданні Ради головуючим.

Селищний голова доводить текст звернення до адресата».

Що стосується конкретного депутатського запиту, то його розгляд проводився з порушенням як Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», так і Регламенту Теофіпольської селищної ради VIII скликання.

 

Теофіпольська селищна рада у своєму дописі зазначила, що жителі громади займалися городництвом в межах населеного пункту Теофіполь без документів на право користування землею. Представники «старої гвардії», як їх називає теперішня влада, в першу чергу дбали про інтереси простих людей. В минулому було прийнято ряд рішень селищною радою про виділення під городництво земельних ділянок, якими  жителі громади користувалися по цей час.

Якщо ж Теофіпольська селищна рада позиціонує себе як орган, що керується принципами законності, гласності, колегіальності, є публічною та відкритою у своїй діяльності, вся інформація регулярно публікується на офіційному вебсайті, сторінці у соціальній мережі «Fasebook», то постає питання: чому інформація про наявність на балансі значного масиву земель не була відкритою для жителів громади? Чи була відкритою, але не для всіх? Можливо, тоді виявилося б побільше бажаючих як фізичних, так і юридичних осіб отримати земельні ділянки, а не лишень одне комунальне підприємство «Теофіпольлісвод»??? Чи, можливо, уже всі жителі громади реалізували своє законне право й отримали на безоплатній основі до 2 гектарів землі для ведення особистого сільського господарства.

І, головне, давайте не забувати про наших захисників, які боронять нас і з вами!!! Адже військовослужбовці Збройних Сил України, жителі нашої громади, які захищають українську землю від рашистів, теж мають право на безоплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності в межах норм, визначених законодавством. Хочеться бачити на інформаційних просторах детальну, достовірну, повну інформацію від селищної ради про те, які категорії земель та в якій кількості є в громаді, скільки осіб отримали, а скільки ще не отримали до 2 гектарів землі, скільки земель є в наявності для забезпечення законного права на її отримання.

Однозначно, ми повинні працювати єдиною згуртованою командою на спільний результат: Перемоги над московитською ордою. Але складається враження, що в той час, коли одні захищають, воюють, покладають своє життя за Україну, інші - вирішують свої власні земельні питання.

 

 

Депутатська фракція ПП «За конкретні справи»