Погода

Сьогодні, коли сьомий місяць триває повномасштабна агресія російської федерації проти незалежної України, Збройні Сили України підтримує, хто, як може. Бо це святий обов’язок кожного свідомого українця, кожного патріота, хто хоче жити у вільній країні.

Ось як вирішив конкретно допомогти нашим бійцям, які на фронті, на передовій вже мерзнуть в бліндажах чи окопах, лікар– епізоотолог першої категорії Теофіпольської державної районної лікарні ветеринарної медицини Володимир Новідчук з Теофіполя. Коли навчався в школі, любив фізику, захоплювався електронікою, але вступив, куди було можна, до Золочівського технікуму Львів­ського Аграрного Університету. Далі екстерном здобув вищу освіту Львівському Університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.Гжицького. І вже 17 років працює за спеціальністю.

– Роботу свою я дуже люблю, – розказує Володимир, – у мене хороші колеги, але я продовжую цікавитися елек­тронікою. І от у вересні, коли вже шість місяців йшла війна, мені подзвонив мій товариш, боєць з Донецької області. Попросив зробити потужний повербанк, який би був джерелом живлення для пристроїв, які віддають тепло. Бо вони вже там вночі мерзнуть, а на порозі вже зима. І я вирішив зробити такий пристрій, який буде призначений для обігріву бліндажів, наметів у польових умовах. Я його вже зробив, сконструював. Звісно, це складно пояснити людям, які дуже далекі від фізики, креслення, електроніки, не уявляють, що таке зварювання електронних елементів. Але фахівці мене зрозуміють. Ось ви бачите на фото, як виглядає такий мій перший повербанк. Головна його перевага від інших таких пристроїв, які винахідники та волонтери також роблять в Україні, це те, що його можна підзарядити від важкої техніки – танків, БМП, БТР. Він вже чекає на відправку на передову конкретному бійцю. Але, щоб його зробити, потрібно було дуже багато комплектуючих елементів. Їх треба було купити, це сума у 25 тисяч гривень. Але мені допомогли приватні підприємці з Теофіполя, інші люди, які дізналися про те, що я роблю, з моєї сторінки у Фейсбуці. Тому за підтримку хочу щиро подякувати Теофіпольському селищному голові Михайлу Тененеву, його заступнику Валентині Бабак, приватним підприємцям Василю Берегелі, Олегу Табаркевичу, Ярославу Пилипчуку, Олександру Матеві, Юрію Гурському, продавцю Тетяні Ковальчук з магазину «Господарські товари» Сергія Соботюка, продавцю Олександру з магазину «Рибальство» Володимира Стрільчука. Хочу і надалі робити такі пристрої для наших бійців, щоб вони не замерзали, якщо мене підтримають небайдужі люди. Ще ж я записав відео з покроковим поясненням, як користуватися повербанком. А коли закінчиться війна, коли наші хлопці вже не будуть в окопах чи бліндажах, хочу, щоб мої пристрої були передані для потреб медицини, на випадок відсутності стаціонарного джерела живлення.

Що тут можна сказати: те, що зробив Володимир Новідчук, заслуговує на визнання. Бо, головне, щоб закінчилася війна, щоб настала перемога, настав мир та спокій, щоб ми жили та раділи життю.

А.Джус