Погода

У вівторок, 9 серпня, завершилася четверта зміна у наметовому таборі козацького вишколу «Подільсько-Волинська Січ-2022». Спілкуючись з хлопчиками та дівчатками, ще раз переконався, яку велику, потрібну справу зробив організатор табору наказний отаман Тернопільського крайового коша Українського козацтва генерал-хорунжий Володимир Мосейко разом зі своєю командою, з побратимами, волонтерами ГО «Тернопільський козацько-десантний екологічний рій».  Бо майже 500 дітей практично з усіх областей України чудово відпочили, це переселенці, діти українських військовослужбовців, просто школярі з Тернопільщини та Хмельниччини,  виконали програму вишколу, здобули нові знання та навики, змужніли, загартувалися, а, головне, згуртувалися, подружилися, прощаючись, плакали.

Програма вишколу була захоплююча, бо передбачала вона  формування навиків таборування, виживання на природі, самодопомоги при різноманітних ураженнях, стрілецьку підготовку, рукопашний бій, спортивні змагання, козацькі забави, таборова пошта¸ брейн-ринги, розучування давніх козацьких пісень, подорожі.

  • Думаємо, що нам, організаторам табору, - розказує один з організаторів табору, вихователь Тетяна Мостова, методист навчального управління Тернопільського Національного Технічного Університету імені Івана Пулюя, - вдалося виконати ті завдання, які ми ставили перед собою. Що всі нашим юним козакам та козачкам додалося патріотичного духу, що вони більше зрозуміли, що таке Батьківщина, що її треба захищати, що це треба вміти робити. То ж ми вдячні всім, хто допомагав нам в облаштуванні та проведенні вишколу. Найбільше, це треба визнати, отаману Теофіпольського козацького коша Андрію Петринюку, дуже багато зробив для нас. Ще ж двічі організував зустріч наших дітей з військовим комісаром, підполковником Василем Кубіним, це було дуже потрібно та важливо. Привіз двох своїх коней, один з них буде тут зимувати, щоб наступного року, коли в нас буде інструктор, навчати дітей верхової  їзди, ще розглядаємо можливість використовувати його  в заходах реабілітації.  За співпрацю також дякуємо Теофіпольському селищному голові Михайлу Тененеву, його заступнику Валентині Бабак, начальнику відділу культури та туризму Інні Букевич. А чи будемо проводити п'яту зміну, поки що вирішуємо, зробили невеличку паузу.

Незабутніми стали урочистості з нагоди закриття четвертої зміни табору. Відбувся великий концерт дитячих колективів з Теофіпольшини та Ланівеччини, а також переможців конкурсу «Січ має таланти». Було радісно, веселив усіх, як справжній,  «Дзідзьо». Ми ж з головою відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимиром Коберою в знак вдячності, великої поваги вручили Володимиру Мосейку відзнаку «35 років Організації ветеранів України», а директору табору Анатолію Бериславському – картину з пейзажем «Подільсько-Волинської Січі-2022», яку написав художник з Теофіполя  Станіслав Дмитрук.

Анатолій Стучинський, голова ГО «Теофіпольська районна організація ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ «Єдиний щит»»