Погода

Продовжуємо друкувати матеріали до 35-річчя ветеранської організації Теофіпольщини. Сьогоднішня наша розповідь – про Волицьку сільську ветеранську організацію. Ветеранська організація села Волиця створена у 1987 році. Це був знаменний рік, цього року було село було газифіковане. На установчих зборах 16 лютого 1987 року головою первинної ветеранської організації села був обраний Василь Андрійович Тогобицький, який працював до 17 серпня 1999 року. Цього ж року головою первинного ветеранського осередку було обрано Петра Андрійовича Кравчука, який до цього 30 років очолював місцевий колгосп. Він значно покращив роботу ветеранської організації. Головним в роботі для нього  була робота з людьми та для людей, покращення їх соціально – побутових умов, краще медичне обслуговування ветеранів війни і праці, вдів, одиноких пристарілих, інвалідів.

Тож в знак шани до Петра Андрійовича на адмінбудинку СТОВ «Волиця» було прийнято рішення про встановлення меморіальної дошки. Актив відокремленого підрозділу організації  ветеранів України Теофіпольської територіальної громади на чолі з  головою ради Володимиром  Коберою, разом з Валентиною Романович, Галиною Панаріною, Теофіпольським селищним головою Михайлом Тененевим, начальником відділу культури та туризму Теофіпольської селищної ради Інною Букевич,  Волицьким сільським старостою  Тарасом  Осецьким  влітку 2021 року відвідали це пам`ятне місце, Син Петра Андрійовича, Василь Петрович Кравчук, директор СТОВ «Волиця»  продовжує славні починання батька і  все робить для того,  щоб село розквітало, люди жили заможно та щасливо. Бо ж СТОВ «Волиця» - сучасне, потужне агропідприємство, яке забезпечило людей роботою, підтримує об'єкти соціальної сфери. Окрасою села стали бар та готель «Старий друже», спортивно-розважальний комплекс «Волиця», «Ресторація сімейних цінностей», декоративний парк. На  світлині  учасники велопробігу до 30 -річчя Незалежності України та обласних змагань по волейболу  22 серпня 2021 року на території спортивно-розважального комплексу «Волиця». 

 З 2014 року ветеранську організацію очолив Леонід Васильович Кратасюк, її робота продовжується. Особливе місце в її діяльності займає виховання дітей та молоді на кращих традиціях старшого покоління,  збереження пам`яті про загиблих односельців у Другій світовій війні. На війну з  Волиці було моболізовано 350 чоловіків,  на 120 односельців прийшли похоронки, а 194 стали інвалідами.

Рада ветеранської організації разом з дирекцією СТОВ «Волиця», дирекцією Волицької гімназії розробили заходи, затвердили їх на спільних зборах і періодично, не рідше разу на півріччя, заслуховують  це питання на своїх спільних засіданнях. Школярі доглядають за пам'ятником полеглим воїнам-односельцям. 

На світлині учні місцевої школи біля пам'ятника полеглим воїнам-односельцям разом із помічником голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк Тетяною Образцовою та головою ради відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимиром Коберою.

 Та, на превеликий жаль, війна в черговий раз чорним вороном налетіла на українську землю. На світанку 24 лютого 2022 року війська російської федерації розпочали повномасштабне вторгнення на Україну.

 Та українці об'єдналися та розгорнули потужний рух на підтримку Збройних Сил України, чим можуть, допомагають нашим воїнам. У Волиці центром волонтерського руху стало СТОВ «Волиця». За керівництва та підтримки Василя Петровича та Діни Іванівни Кравчуків тут люди готували смачні страви, виготовляли тушонки, рибні консерви, пекли печиво і відправляли бійцям на фронт.

Цьогоріч Волицька ветеранська організація відзначає 35- річчя створення. З цієї нагоди директор СТОВ «Волиця» Василь Кравчук організував для ветеранів Волиці у барі «Старий друже» щире, зворушливе свято.

Урочистості з нагоди 35 річниці ветеранської організації відбулися 27 липня,  у день народження незабутнього Петра Андрійовича Кравчука – мудрого керівника, невтомного працелюба, істинного хлібороба, депутата районної ради багатьох скликань Почесного голови агропідприємства, голови ветеранської організації. Він прожив яскраве, насичене життя, був цілеспрямованим, наполегливим, а ще – принциповим, ніколи не терпів несправедливості. Головним смислом свого життя вважав робити людям добро і ніколи не переставав це робити. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Петра Андрійовича та пам’ять усіх загиблих синів і дочок , які віддали своє життя за нашу свободу і незалежність.

З теплими словами до мудрих і багатих літами односельців звернулись голова ветеранської організації Леонід Кратасюк,  директор СТОВ «Волиця» Василь Кравчук,  заступник голови ветеранської організації Володимир Поліщук, колишній директор Волицької восьмирічної школи Лідія Романюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємно було почути вітальні слова з нагоди ювілейної річниці від гостей зібрання - голови Теофіпольської селищної ради Михайла Тененева, голови ветеранської організації Теофіпольщини Володимира Кобери,  який вручив почесні відзнаки Леоніду Кратасюку, Володимиру Поліщуку  та Василю Кравчуку.

Кожному з присутніх запали в душу українські пісні, які прозвучали у виконанні Марини Кононець, адже українська пісня є однією із святинь нашого народу.

Наче птахи, летять невблаганно літа і у вічність відходять односельці. Панихиду по покійних відправив отець Іоанн з півчими сільського храму.

Дирекція товариства для усіх членів ветеранської організації приготувала подарункові продуктові набори.

На завершення Василь Петрович Кравчук запросив усіх до гостинного столу, щоб сивочолі односельці могли відпочити і вдосталь поспілкуватись, адже долі всіх присутніх багато в чому схожі одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті і буде то бентежна розповідь про стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадянському обов’язку…

Рада відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади