Погода

Робимо свій внесок в


покращення життя людей

У першу неділю листопада традиційно відзначається День працівника соціальної сфери, внесений у календар професійних свят указом Президента України в 1999 році. День працівника соціальної сфери свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.
Працівнику соціальної сфери доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства. Соціальна робота-це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми. Вона вимагає наявності професійної підготовки і таких особистих якостей, як здатність співчувати та розділяти біль іншого.


Дуже важливим в цій професії є моральне задоволення від праці й розуміння меж власного потенціалу. Адже працівник соціальної сфери взаємодіє з великою кіль-кістю людей, які не здатні самостійно подолати проблеми. Складно залишатися байдужим в такий ситуації. Та кожен з них знає, що навіть незначний позитивний результат від роботи, елементарна вдячність і повага, знову повертають сили і надихають далі допомагати, ділитися своєю життєвою енергією заради благополуччя оточуючих.
Саме цими моральнимим якостями і наділені працівники відділу соціального обслуговування, призначення та виплати державних соціальних допомог, соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю (смт. Теофіполь) управління соціального захисту населення Хмельницької райдержадміністрації. Колектив фахівців, які протягом багатьох років, забезпечували політику держави у сфері соціального захисту населення, впроваджували нові форми роботи задля покращення якості обслуговування громадян та доступності соціальних послуг. Приємно відмітити, що фаховий рівень спеціалістів колишнього управління надав можливість працювати на інших відповідальних посадах у різних сферах діяльності. І тепер, коли у процесі децентралізації частина повноважень передана громаді, а це прийом громадян та виконання Програм соціального захисту населення, колектив у складі 7 працівників ( проти 25 у 2020 році) продовжує сумлінно виконувати передбачені чинним законодавством повноваження, щоб у повній мірі та вчасно призначити та виплатити гарантовані державою допомоги, пільги та субсидії. До слова, на сьогоднішній день у нашому відділі на обліку перебуває понад 13600 отримувачів всіх видів соціальних допомог, осіб з інвалідністю, які потребують забезпечення протезно-ортопедичними виробами та засобами реабілітації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю та учасників АТО та ООС, їх психологічної реабілітації та адаптації.
Звичайно, в цей день хочу подякувати за співпрацю та розуміння усім соціальним партнерам, з якими ми робимо одну спільну справу, забезпечуємо добробут наших земляків - мешканців району.

Шановні колеги, друзі, партнери!
Вітаємо вас зі святом працівника соціальної сфери!
Натхнення, сил і здоров’я вам! Нехай любов та доброта наповнює ваші серця. У нас є нескінченна кількість причин бути щасливими. Адже наша справа через буденні рішення і вчинки робить свій внесок в покращення життя людей, перетворює Україну в державу загального добробуту і процвітання. 

Наталія Лебідь,
заступник начальника управління соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації