Погода

Час діяти,Україно!

Теофіпольська централізована бібліотечна система здійснила відкриття проєкту «Бібліотечний простір у житті громади» для Шибенської сільської громади.
Проєкт реалізувався в межах Всеукраїнського конкурсу мікрогрантів «Час діяти, Україно!», оголошеного Фондом «МХП-Громаді» та за фінансової підтримки Філії «Рідний край», директор Сергій Прокопчук.
Загалом у 2021 році Фонд «МХП – Громаді» надає фінансову підтримку на реалізацію 93 ініціатив з 12 областей України на загальну суму майже 5 млн. грн. Загальна вартість проєктів, що покликані сприяти розв’язанню конкретних проблем громад або позитивно вплинути на якість життя в них, перевищує 10 мільйонів гривень. На території діяльності Філії «Рідний край» реалізується 5 проєктів, які стали переможцями.


За кошти МХП придбано 3 ноутбуки, телевізор та принтер.
До співфінансування долучилась Теофіпольська селищна рада. За її кошти було закуплено будівельні матеріали, електрообладнання, меблі, жалюзі, 2 обігрівачі, підключено інтернет.
На урочистостях селищний голова Михайло Тененев та регіональний менеджер Фонду «МХП-Громаді» Людмила Баранчук зауважили, що реалізація даного проєкту підвищить престиж бібліотеки. У бібліотечному просторі жителі громади отримають безкоштовний доступ до інтернету, консультації з питань пенсії та соціального захисту, безкоштовну правову освіту, а молодь навчиться цифрової грамотності, користуватися електронними сервісами, матиме можливість читати електронні книги, переглядати кінофільми. Виконавці проєкту висловили щиру подяку всім, хто долучився до важливої справи.
Олександр Юрчук