Погода

Працює Філія


«Теофіпольський


райавтодор»

Як і щороку, в останню неділю жовтня в Україні відзначається День автомобіліста та дорожника. Роботу працівників цих галузей народного господарства важко переоцінити, адже саме від стану доріг та злагодженої праці перевізників залежить якість та своєчасність забезпечення потреб економіки, соціальної сфери, громадян.
Та все ж таки розкажемо про наших дорожників, тобто Філію «Теофіпольський райавтодор» ДП «Хмельницький облавтодор». Головне, що це підприємство збереглося, адже минулого року, коли завершувалася децентралізація, були різні варіанти реформування дорожнього господарства. Філія уклала договори на 2021 рік з Службою автомобільних доріг в Хмельницькій області та Службою місцевих доріг.

Однак ще з 15 лютого цього року Філія більше не обслуговує державні дороги Теофіполь – Базалія та Теофіполь- Антоніни, бо тендери на їх обслуговування виграли приватні компанії. В обслуговуванні Філії залишилися державна дорога Теофіполь-Ланівці та Теофіполь – межа Білогірщини.
Про те, як працювало підприємство протягом року, про теперішню ситуацію, нам повідомив його начальник Сергій Семенюк:
- З початку року було непогане фінансування, нас забезпечували матеріалами, тож плани ми виконували. Нагадаю, що дороги ми не будуємо, а лише обслуговуємо, тобто проводимо ямкові ремонти. Ми працювали на всіх наших дорогах, і державних, і місцевих (між населеними пунктами). Працювали вибірково, ліквідовували ямковість, вважаю, що стан наших доріг покращився. Що ж до комунальних доріг, тобто доріг у селищах та селах, то за їх стан відповідає Теофіпольська селищна рада. Але тепер, на кінець року, наше фінансування погіршилося, Філія змушена була перейти на триденний робочий тиждень. А це, звісно, зменшення заробітної плати наших працівників. Хоч при цьому маємо зберегти наш колектив, це 20 чоловік. Це дуже сумлінні та відповідальні трудівники. В приклад хочу поставити Віктора Казмірчука, Віктора Гурушкіна, Віталія Юрчука. Що ж до готовності до осінньо-зимового сезону, то посипочні матеріали на місцеві дороги ми забезпечили на 100%, на державні – на 60%, вдосталь забезпечені і пальним. Напередодні нашого професійного свята щиро вітаю працівників Філії та ветеранів підприємства. Зичу доброго здоров’я, всього найкращого, миру та спокою на душі!
Галина Тебенько