Погода

Знову господарі «Скарбниці» Валентина Романович та Анатолій Стучинський, активісти цього клубу за інтересами Галина Панаріна, Антоніна Гаєвська, Олена Левицька, Андрій Рудюк, Людмила Мамиш, голова відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади Володимир Кобера організували для людей поважного віку прекрасний відпочинок. А він нам так потрібний!

Дійство відбулося у Теофіпольському центрі культури та дозвілля у селищі цукрового заводу. Звичайно, добиратися нам з Теофіполя було не зовсім зручно, не в кожного ж є транспорт, та Галина Панаріна домовилася з Леонідом Шведом, він на своєму автомобілі перевіз нас і ми вчасно прибули до Центру культури та дозвілля.

На захід були запрошені гості, люди поважного віку, які носять імена Віра, Надія, Любов та Софія, а також ті, хто святкував свій день народження у вересні. Звичайно, кожне ім'я має свою істоію, має  свої прикмети. Наприклад, я горджуся своїм ім'ям Надія. Під час війни моя мама проживала на Чернігівщині. І от коли німці зайшли в село, всі жителі тікали до лісу. Бігли через річку. Під час втечі ніхто і не помітив, як одна дівчина спіткнулася, впала у воду та потонула. Це була мамина сестра, звали її Надя. Так сталося,що мої батьки були остарбайтерами в Німеччині, працювали в одного господаря. Після визволення тато забрав маму до себе додому, у Новоіванівку. Вони одружилися, народилася я, і назвали мене на честь маминої сестри Надією. Кожна людина повинна мати в душі віру, надію та любов, бо як жити без віри в Бога, в людей, як не надіятися, як не любити?

А ще яке то щастя, коли тобі зустрічаються милосердні люди, які поважають старших, підтримують у важку хвилину. Саме така риса, як людяність, притамання господарю «Скарбниці» Анатолію Стучинському. А ще ж він є одним з авторів книги «Міліція Теофіпольщини». Щиро вдячна йому, що подарував мені на згадку цю книгу, а також моєму внукові Володимиру Гоцію з Червоної Случі, адже він обрав дуже відповідальну та небезпечну професію, служить у Києві в одному з підрозділів спеціального призначення.

Виступали на нашому заході запрошені гості. Це заступник Теофіпольського селищного голови Валентина Бабак, начальник відділу культури та туризму Інна Букевич, наказний отаман Тернопільського крайового коша Українського козацтва генерал-хорунжий Володимир Мосейко. Зичили нам добра, достатку, радості, родинного тепла та довгих років життя. Було дуже зворушливо, працівники культури дарували нам прекрасні пісні. А ще нас пригощали чаєм та випічкою, яку напекла Ніна Магдійчук.

Насамкінець усім присутнім роздали коровай від депутата обласної ради Віктора Лебединського. Володимир Кобера та Анатолій Стучинський подарували учасникам свята пам'ятні сувеніри.

Тож дійство було чудове, ми отримали радість та насолоду. Щиро дякуємо всім, хто долучився до його проведення. Бо ж хоч накувала нам зозуля вже роки, а душею ми молоді. Віримо, надіємося, любимо. Чекаємо на нові зустрічі у «Скарбниці».

Надія Штанькевич, смт.Теофіполь