Погода

Люди, будьмо людьми!

Добрий день, дорога редакція нашої газети!
Ніколи не думала, що саме через вашу газету доведеться звертатись до людей, щоб нагадати їм, що ми – люди, а не «нелюди».
Не один раз на сторінках газети читала звернення людей про наклеп з приводу коронавірусу. Доки це не зачепило мою сім’ю.
Після виявлення цього захворювання у районі, «доброзичливці» почали розпускати чутки, що моя сім’я має коронавірус, щоб сусіди не ходили до нас. А коли ця брехня поширилась на мою дочку, яка працює в інфекційному відділенні ЦРЛ і щодня, як і всі інші працівники даного відділення знаходиться під загрозами захворювань (не тільки від цього захворювання, а й інших), терпіння моє ввірвалось.

МОЛОДІЖНИЙ,  ПРАЦЕЛЮБНИЙ

Роки беруть своє, і тому я часто звертаюся по стоматологічну допомогу в зубний кабінет ПП «Сорока М. М.», що в Теофіполі поруч з автобусною станцією. Користуюсь послугами цього медичного пункту вже не один рік. І щораз переконуюсь, що працюють тут майстри своєї справи. Незважаючи молодий вік, їхній професійності може позаздрити навіть маститий док.
А ще тут панує чуйне, ввічливе, делікатне ставлення до пацієнтів, які постійно залишають стоматологічний кабінет з вдячністю. В цьому заслуга всіх і кожного зокрема. Скажімо, реєстратор Інна Луцик завжди зустріне вас тут зі щирою, привітною усмішкою на обличчі. Що треба – розповість, підкаже, пояснить. А якщо необхідно, то й бахіли допоможе вдягти. Дуже чемна і порядна з людьми Інна Анатоліївна. До пари їй і медсестра Віра Тара-рієва: свої службові обов’язки виконує бездоганно.

Щоб меди медились, щоб рої роїлись

У чудовий день, на Спаса, в Україні відзначається День пасічника.
Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим.
Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка їм за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі.
Є у нашому краю чимало господарів, які мають пасіки та невтомно на них трудяться. Бо це лише збоку комусь видається, що мед сам по собі береться. Адже бджіл треба пильнувати в будь-яку пору року, це великий труд та терпіння. То ж наша розповідь про одного з цієї когорти – Олександра Шевчука з Малих Жеребок.
Днями цьому роботящому чоловікові виповнилося 46 років, а бджолами він займається вже 26 років.

    ТАТО-ГЕРОЙ

Ми достеменно знаємо: коли чоловік з дружиною мають трійко дітей, то ця родина - багатодітна. Якщо ж жінка народила й виростила п’ятеро дітей, вона – мати-героїня. Це для нашого часу, суспільства стало звичним, буденним. Я ж постараюся розповісти дещо схоже, але не зовсім. Бо тут козирі, здебільшого були в руках чоловіка – глави сімейства. Наголошую: роль тут жінки-матері зовсім не принижена, бо вона свої святі обов’язки теж виконувала сповна. Отож, все за порядком.
Мова піде про воїна-інтернаціоналіста, колишнього «афганця» Віктора Кульчицького та його сім’ю із села Великий Лазучин. Як і всі його однолітки Вітя закінчив свого часу школу-восьмирічку, після чого подався до Базалійського профтехучилища №3 здобувати будівельний фах плиточника-облицювальника. Та й тато Олександр Каспрович і мама Неля Станіславівна, котрі трудилися в місцевому колгоспі імені Чапаєва, бажали, аби син був причетним до зодчих.

Це було прекрасно 

З ініціативи голови районної організації ветеранів України Володимира Кобери, голови ради ГО «Теофіпольська районна спілка ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ «Єдиний щит»» Анатолія Стучинського, голови ради голів Хмельницької області Товариства Червоного Хреста Валентини Романович з нагоди 600-річчя першої писемної згадки про Теофіполь у неділю, 9 серпня, відбувся велопробіг. Адже спортивний велопробіг – прекрасна можливість для спілкування та відпочинку, підтримання свого фізичного здоров’я, а ще насолодитися красою рідного краю, звернути увагу на його екологічний стан.