Погода

Це про Романа Члека з Колок, який загинув 13 липня 2023 року на Донеччині, виконуючи бойове завдання. Для батьків Валентини Тимофіївни, Григорія Михайловича, сестри Інни з сім’єю, друзів, односельців, земляків, він назавжди залишиться 31-однорічним. Товариським, скромним, доброзичливим. Який вже 1 березня 2022 року добровольцем пішов захищати Вітчизну від рашистської навали.

Таким він запам’ятається і для ентузіастів футболь­ного руху на Теофіпольщині, адже був випускни­ком Шепетів­сь­кого фут­­боль­­ного пансіонату, учас­­ником районних чем­­піо­натів з футболу.

І от з нагоди 33-річниці Незалежності активісти Федерації футболу Теофіпольщини вирішили провести турнір з міні-футболу на його честь.

Відбувся він 24 серпня у Теофіполі на штучному майданчику з міні-футболу на районному стадіоні «Юність» за підтримки Теофіпольської селищної ради, відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади, благодійників Юрія Гаврилюка (керівник відділку ТОВ «Україна-2001») та Бориса Пісоцького (ветеран футбольного руху).

Під час урочистого відкриття до присутніх та батьків загиблого Героя звернулися голова ради ветеранського підрозділу громади Володимир Кобера, Юрій Гаврилюк та Борис Пісоцький. Говорили про цю страхітливу війну, на якій свої життя за нашу свободу, за нашу Незалежність віддають кращі сини та дочки країни, такі, як Роман Члек – мужні, безстрашні, справжні патріоти. Їм би ще жити та жити, народжувати дітей, радіти життю, будувати своє майбутнє. Тож наш святий обов’язок – берегти, вшановувати їх пам’ять, ні на мить не забувати, що вони полягли за кожного з нас.

До світлини Романа Члека на Алеї Слави та пам’ятної стели загиблих Героїв у центрі селища поклали квіти і турнір розпочався. Проходив він в одне коло, участь взяли команди з ПрАТ «Теофіпольський цукровий завод», Колок, Волиця-Польової, Теофіполя та команда ветеранів футболу.

Гра всіх команд була цікавою та захопливою, але перемогла команда з Теофіполя, на другому місці – «Теофіпольський цукровий завод», на третьому – команда ветеранів. Кращим гравцем турніру став Віталій Фрей з команди-переможця, кращим воротарем визнаний Михайло Параїл з команди ветеранів, кращим бомбардиром – Євген Щерб’юк з команди цукрового заводу. Переможці та кращі футболісти були нагороджені призами. Ще ж всі учасники турніру отримали футболки від голови правління БФ «Подільсько-Волинська Січ» Володимира Мосейка з Тернополя та керівника ГО «Простір активної та сучасної» Тетяни Демчук з Ланівець.

Вічна слава загиблим Героям!

А. Джус