Погода

Тільки ранком 28 лютого, у середу, ДАФ ТОВ «Подільське» повернувся з Харкова, як вже цього дня відбулася акція Гуманітарного штабу Теофіпольщини зі збору продуктів довготривалого зберігання у Волиця-Польовій. Про збір було оголошено заздалегідь, це зробила голова сільської ветеранської організації Ніна Марківна Козак. І люди масово відгукнулися.

Не довелося цього дня відпочити водієві Володимиру Сиверському, пересів на вантажний бус, який надав Герой України Василь Петринюк. І разом з активістом Гуманітарного штабу Теофіпольщини Володимиром Яцюком приїхали у Волиця-Польову. І хоч запаси у людей вже вичерпуються, та надали картоплю, моркву, столові буряки, закрутки, дуже всього багато.

– Щиро дякуємо всім жителям цього села, які долучилися, – каже Володимир Яцюк, – дякуємо Ніні Марківні, дуже вона нам посприяла. Разом можна щось зробити.

А через два дні, 1 березня, цей самий бус приїхав в Олійники, кермував ним вже Костянтин Сиверський. Тут збір продуктів організувала голова сільської ветеранської організації Тетяна Василівна Поліщук.

– Ми так само були вражені людьми у цьому селі, – продовжує Володимир Валерійович, – бо ж виносили, несли продукти до буса і жителі середнього віку, і молоді, а переважно старшого віку. Вразили нас Олена Возна та її дочка Тамара Буздиган, яка пересувається на інвалідному візку. Бо хворіє, довелося ампутувати ногу. Але наполягали, щоб ми забрали те, що вони приготували. Бо люди від щирого серця хочуть підтримати наші доблесні Збройні Сили України, хочуть, аби швидше наступила перемога.

А голова Гуманітарного штабу Теофіпольщини Антолій Козак два дні, 4 та 5 березня, збирав пожертви у своєму Великому Лазучині.

– Першого дня зібрав бус, – розказує, – а другого дня – бус з причіпом. Всім моїм землякам дуже дякую за те, що розуміють: нашої підтримки чекають хлопці на фронті, чекають і ті люди з визволених територій, з міст, які постійно обстрілюються, які втратили домівки, все нажите. Вони плачуть, хочуть цілувати в руки за допомогу. Тож наш обов’язок – робити те, що робимо вже майже два роки. І ми будемо робити це до самої перемоги.

А в п’ятницю, 1 березня, з ТОВ «Подільське», бази штабу, довантажили бус з причіпом Володимира Мосейка з Тернополя – овочами, закрутками, міксами, дитячим одягом. Поїхав цей вантаж до наших бойових підрозділів на Сумський напрямок, і в самі Суми. Все доставили туди, куди планувалося, а дитячий одяг – в один з дитячих будинків цього міста.

Того ж дня завантажили бус і відправили у Хмельницький для бійців штурмової бригади «Лють» Національної поліції України – на Донецький напрямок.

Підбив підсумок роботи штабу за тиждень Андрій Петринюк:

– Жертовність наших людей просто вражає, вже з осені скільки було акцій по збору овочів, закруток, інших продуктів довготривалого зберігання. Треба ж весною картоплю посадити. А люди віддають. Дай, Боже, їм здоров’я та всього найкращого. Завдяки таким нашим людям будемо продовжувати відправляти вантажі на фронт, на деокуповані території. Бо хто ж як не ми?

А. Джус