Погода

Гідність і свобода – цінності, що є основою нашої держави й ідентичності. Без них неможливе існування України. За них боролися та борються покоління українців. За них же ми виходили на Майдани.

Десять років тому Україна піднялася, щоб остаточно звільнитися від впливу кривавого сусіда. Ми обрали шлях країн, які живуть демократичними цінностями. І для яких гідність і свобода – слова, що мають величезне значення.

Подякуйте сьогодні кожному, хто стояв і просто зараз стоїть на захисті гідності і свободи нашої нації.

Щорічно, вже сьомий рік поспіль, 21 листопада українці відзначають День гідності і свободи. Цей день – певне нагадування про волелюбність і мужність нашого народу, його прагнення до демократії, вшанування національних інтересів держави і права людини. І саме в цей день люди вважають за честь і обов’язок вшанувати пам’ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні, воїнів які загинули в АТО захищаючи нашу державу.

Тому здобувачі освіти Новоставецького ліцею та увесь педагогічний колектив відзначили цей важливий день. У всіх класах були проведені виховні години та відеоуроки. Відбулася виставка малюнків початкової школи на тему «Гідність та свобода!». А старшокласники Настя Морозова, Мирослава Жилюк, Ілона Братюк, Олександра Вознюк, їм допомагали Єва Сиверська, Аліна Максимюк, Ірина Булатова у холі школи провели флешмоб «Ми – молодь, гідні жити в мирі і свободі», продемонструвавши свій патріотичний дух та бажання бути гідними громадянами України. Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за нашу державу та українців, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Ми радіємо що у нашому ліцеї працює команда волонтерів. Слухаючи розповіді тата Володимира та старшого брата Констянтина, захопилася розповідями про поїздки на схід Ульяна Сиверська. Вона – голова Новоставецької Республіки ліцею, тож вміло організувала волонтерську команду. Аня Федчук, Віолетта Стецюра та Вікторія Пулік підтримали подругу. Дівчата організовують в ліцеї збір продуктів, санітарної гігієни та різноманітних смаколиків. Передають це бійцям на передову. Опанували виготовлення розпалювачів та підтримали роботу над виготовленням окопних свічок. Наш ліцей уже виготовив та передав 100 свічок. Уже заготовляємо нову партію. На даний час в нашому ліцеї триває акція « Подарунок від святого Миколая воїну». Тож ми переконані, у нашому ліцеї зростають справжні, віддані патріоти, які хочуть жити у вільній, демократичній країні, найголовнішими цінностями якої є гідність та свобода.

Слава Україні! Героям слава!

Зоряна Морозова, заступник директора з навчально-виховної роботи