Погода

У нелегкий час ми живемо. Йде жахлива війна, Збройні Сили України боронять нашу країну від російських загарбників. Понад сто мобілізованих жителів нашого Святця мужньо виконують свій військовий обов’язок на передовій, у лавах ЗСУ. Ми, як можемо, їх підтримуємо.

Щоб перемогти ворога, потрібно порвати будь-які зв’язки з державою-агресором. Бо вони нас вбивають, знищують все українське, до останнього українця хочуть нас винищити. Тож тепер є у нашому селі Православна Церква України, де молимося ми рідною українською мовою, возносимо молитви за Збройні Сили України, за наших відважних хлопців-святчан.

Коли постало питання про придбання церковного начиння, необхідного для проведення служб та обрядів, ми вирішили, що самі з цим впораємося. Але в цю скрутну хвилину нас підтримав директор ТОВ «Святець» Василь Васильович Мастій. Надав нашому храму благодійну допомогу. Це для нас було дуже цінним та важливим. Ми йому за це щиро дякуємо. Ще ж вже кілька разів присилав працівників господарства, щоб навести лад і в храмі, і навколо нього.

Тож хочемо сказати, що він справжня людина, справжній господар. Бо де ще так є, як у Святці? Господарство працює, землі обробляються, нічого не скоротилося, діють ферми. Всі, хто хоче працювати, мають роботу. І не треба десь спотикатися. Василь Васильович підтримує ЗСУ – транспортом, пальним, продовольством. Підтримує об’єкти соціальної сфери – заклади освіти, культури та охорони здоров’я.

За все ще раз від усього серця йому дякуємо. Зичимо усіляких гараздів – міцного здоров’я, великого родинного щастя. Разом будемо наближати перемогу, разом, з нашими воїнами-земляками, які повернуться додому, відслужимо урочисту літургію, пом’янемо загиблих Героїв.

Релігійна громада церкви Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України села Святець Хмельницького району Хмельницької області, настоятель храму протоієрей отець В’ячеслав