Погода

Школа відіграє важливе місце у соціалізації кожної дитини. Це місце, де вона не лише здобуває знання, а й розвивається, формується як особистість та громадянин держави.

Новий навчальний рік наш ліцей розпочав з цікавих виховних заходів. Кожен тиждень був насичений та спрямований на всебічний розвиток здобувачів освіти.

Не зважаючи на те, що війна увірвалась в наше життя, перший дзвоник традиційно пролунав 1 вересня в стінах рідного ліцею. У цей день шкільне подвір’я знову наповнилося мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат.

День знань був яскравим, емоційно насиченим та дуже зворушливим, адже випускники вже зрозуміли, що таке свято в ліцеї для них є останнім,а першокласники відкрили для себе нову сторінку, де все вперше: перший дзвоник, перша вчителька, перший урок.

Звучала урочиста музика, звідусіль лунали теплі слова і кожне дитяче серце, хвилюючись, відгукувалося на заклик першого дзвінка.

З 11 по 15 вересня у ліцеї було проведено «Олімпійський тиждень», присвячений Дню фізичної культури та спорту. Учні впродовж тижня змагалися у спритності та витривалості, отримали можливість більше дізнатися про історію Олімпійського руху, його ідеї та принципи.

В рамках Олімпійського тижня в нашому закладі вчителем фізичної культури Володимиром Кратасюком були проведені Олімпійські уроки для учнів 1-11 класів, «Веселі старти» для учні 1-4 класів. Протягом тижня кожен день на пришкільному майданчику розпочинався ранковою руханкою, на перервах учні ліцею брали участь у перетягуванні канату. Також учні 1-7 класів брали участь у конкурсі малюнків “Мій улюблений вид спорту”, учні 5-11 класів – у конкурсі «Кращий стрибун(ка)» та у чемпіонаті ліцею з шашок. На завершення тижня учні закладу пограли у цікаву гру «Мокрий волейбол», де отримали море емоцій.

Олімпійський тиждень був насичений, цікавий та змістовний, а учні з гарним настроєм та масою позитивних емоцій поверталися додому.

Ми ще раз побачили, що в нашому ліцеї ростуть сильні, спритні й сміливі діти.

13 вересня в нашому закладі відбулася зустріч представників ГО «Змінотворці» з учнями 9 та 11 класів. «Змінотворці» – громадська організація, що запускає національну систему просвіти для підлітків. Це програма, що комплексно пояснює, як влаштовані основні сфери сучасного світу та їх взаємозв‘язок для якісних персональних рішень учасниками. Проєкт направлений на підлітків з сіл, селищ та невеликих містечок, які мають бажання та потенціал до розвитку. Місія проєкту – розкривати спроможності молоді, щоб в країні чесно перемагали талант, зусилля та розум. Між Волице-Полівським ліцеєм та громадською організацією було укладено меморандум про співпрацю.

З нагоди Дня миру, 21 вересня у закладі відбулися різні тематичні заходи: флешмоб та виставка малюнків «Ми за мир у всьому світі». Школярі висловлювали побажаннями миру та злагоди і закликали всіх людей: «Мир для планети, щастя всім дітям!»

Наш ліцей також активно долучається до волонтерської діяльності. Тому на підтримку Збройних Сил України, 28 вересня у нашому ліцеї було проведено благодійний ярмарок «Разом – ми сила!» до Дня захисників та захисниць України. Розпочався ярмарок з концертної програми. Після закінчення концерту всі були запрошені на благодійний ярмарок.Торти, пляцки, тістечка, печиво, вафлі, піца, мохіто, вареники – чого тільки не було на столах! Домашню випічку охоче скуповували не тільки діти, батьки, а й вчителі. Також швидко розкупили саджанці хризантем.

На ярмарку були представлені роботи, виготовленні завдяки учнівському проєкту «Шкільне підприємництво «Чарівна скриня»». Це дерев’яні магніти, виконані петриківським розписом, обереги, браслети, ляльки-мотанки, скандинавські гноми, домовички, свічки, декоративні кошики з квітами, сегрегатори, вітальні листівки, фоторамки, органайзери. Дякуємо за активність усім учням та вчителям ліцею, дошкільному структурному підрозділу Волице-Полівського ліцею та батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до благодійного ярмарку. Разом ми зібрали 20186 грн. на потреби ЗСУ. Робимо все, що можемо разом для нашої перемоги.

29 вересня вчителем фізичної культури Володимиром Кратасюком було проведено Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Challenge Fest». У програмі заходів були різноманітні активності: руханка, легкоатлетичний забіг, бадмінтон, настільний теніс. До «Challenge Fest» долучилися учні 1-11 класів.

Креативне свято вшанування працівників освіти «Зі святом Вас, освітяни!» відбулося 29 вересня. Організатором виступили учні 9 класу з класним керівником Ольгою Поліщук. Вони підготували концерт з цікавими конкурсами.

До Всесвітнього дня захисту тварин та Всесвітнього дня посмішки у ліцеї було проведено конкурс-челендж «Я щасливий із своїм чотирилапим другом».

У конкурсі-челенджі прийняли участь учні 1-11 класів ліцею, перемогу здобула учениця 1 класу Ангеліна Шелестюк.

До Дня психічного здоров’я або ментального здоров’я 10 жовтня практичним психологом ліцею Антоніною Гнатюк в рамках дня було проведено веселі розвантажувальні психологічні хвилинки у початковій школі; у старших класах проведено анкетування щодо збереження ментального здоров’я та поновлено психологічний куточок.

12 жовтня з учнями ліцею було проведено квест-гру, де протягом дня учні брали участь у конкурсах: «Музична вікторина», «Вгадай пісню», «Тік-ток тренд»; за правильне виконання отримували фішки, які обміняли на приз.

Козацькі розваги «Козацькому роду нема переводу». В цей день до малят структурного дошкільного підрозділу завітали козаки Перебийніс, Вернидуб, Вернигора, Вернивода та провели з малятами вікторину «Чи знаєш ти?». Також запропонували позмагатися та показати силу і спритність козацьку. Дошкільнята вправно виконали всі завдання козаків: наносили води і овочів на приготування козацького борщу, намотували стрічку, відгадували загадки про козацькі страви, переправлялися через річку та гори, показали як вміють марширувати, танцювати і співати. Справжні козачата зростають у нас, а тому у скриньці знайшли малята солодощі. На закінчення посмакували смачним кулішем та варениками!

Козацькі розваги також були проведені й для учнів 1-11 класів. Учні показали свою силу, спритність, розум та витривалість. У конкурсах прийняли участь не тільки учні, а й вчителі. Гарно провели час. А на закінчення посмакували смачною юшкою.

Навчальний рік активно розпочався і продовжується. Наші діти навчаються, розвиваються і колектив для цього докладає всіх зусиль. А ще ми дуже чекаємо Перемоги та миру в нашій Україні й дякуємо нашим Захисникам за те, що маємо можливість навчатись, працювати та проводити цікаві заходи.

Тетяна Денисюк, педагог-організатор Волице-Полівського ліцею