Погода

Уже минуло дев’ять днів, як 5 вересня цього року увійшло в історію первинної ветеранської організації села Колки. Бо саме у цей день проводжали в останню дорогу односельця-довгожителя, учасника Другої світової війни, ветерана праці Андрія Йосиповича Семенюка. Життєлюб по природі, був одним із двох ще проживаючих на теренах Теофіпольщини ветеранів, які внесли свій внесок у гасіння пожежі Другої світової. У засвіти відійшов на 98-ому році життя.

Андрій Йосипович був колишнім водієм 283 стрілецького полку Першого Українського фронту. Мобілізований до Радянської Армії був після звільнення Теофіпольщини від фашистських загарбників у квітні 1944. Навчили його воєнної справи, але, на щастя, настав світлий День Великої Перемоги. Тож добрі знання воєнної техніки молодому бійцеві знадобилися трохи пізніше, у завершальний період Другої світової війни. Хто служив в армії, в того довіку в серці залишаються спогади про надійне плече товариша, з яким ділив одну казарму, одну їдальню, заступав в наряд, хто був надійним, кому можна було довіряти.Таким його знали і залишили у своїх спогадах колишні воїни-однополчани, з якими підтримував дружні зв’язки, а також односельці.

Звільнившись після війни в запас, Андрій Семенюк повернувся до рідних місць. Довгий час трудився водієм вантажної машиниу місцевому господарстві імені Гагаріна. Працював і завідувачем автогаража. Був відповідальним, вболівав за справну техніку на кожному кроці. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, ще кілька років продовжував трудитися в колективі автомобілістів. Слугував добрим прикладом молодим водіям.

Проводжали в останню земну дорогу, прощалися з такою поважною людиною чимало односельців. На траурному мітингу на сільському цвинтарі прощальні слова промовив голова первинного ветеранського осередку Петро Демидюк. Наголосив: перемогу над фашизмом здобували не лише росіяни, а й українці, білоруси на інші народи колишнього Союзу; як таке могло статися, що тепер російська федерація знищує Україну? А так хотів Андрій Йосипович дожити до перемоги!

Вічна йому пам’ять! Хай рідна свята земля буде йому лебединим пухом!

Рада і президія відокремленого підрозділу організації ветеранів України Теофпольської територіальної громади