Погода

Цьогоріч національно-патріотичний табір «Eco-life Збруч» від проєкту благодійного фонду «Поділля мрій» безкоштовно оздоровлював дітей наших захисників на мальовничому березі річки Збруч у селі Зайчики Волочиської громади.

Минулими вихідними відбулося закриття 12-зміни для майже 70 дітей військових із Теофіпольської громади. Загалом від початку літа оздоровилось близько тисячі дітей. На це із благодійного фонду було виділено майже шість мільйонів гривень.

Сім днів активного відпочинку на свіжому повітрі. Тут, у єднанні із природою, представники молодого покоління не тільки відпочивали, а й набирались сил та знаходили нових друзів. Цей відпочинок був вкрай необхідний дітворі, адже постійні хвилювання за рідних на фронті та стреси виснажують, а попереду новий навчальний рік.

Для дітей було запропоновано безліч розваг. Спортивні змагання з волейболу, футболу, тенісу, баскетболу, а також тарзанка, дартс, патріотичні ігри та квести «Ліга патріотів», «Джура», «Козаки й козачки», «Лазертаг», майстер-класи, конкурси талантів, туристичні походи, екскурсії. Запам’ятаються дітворі зустрічі з прикордонниками, поліцейськими, представниками ювенальної превенції, працівниками ДСНС, військовими парамедиками. А ще – сплави на катамаранах, розваги в басейні, душевні вечори біля вогнища або за переглядом фільмів та багато іншого.

Традиційно, кожної зміни діти виготовляли окопні свічки, патріотичні обереги та писали листи-подяки для наших захисників на фронт.

Ще кілька років тому територія табору була пустирем. На місці еко-будиночків та безлічі розваг були хащі. З початком широкомасштабного вторгнення опіку над територією для відновлення та створення дитячої оази взяв на себе благодійний фонд сім’ї Лабазюк «МИ ПОРУЧ». Втілення проєкту було нелегким, але в світі немає нічого важливішого, аніж щирі дитячі посмішки, тим більше у такий нелегкий для країни час.

Цьогорічний підсумок підкреслює, що ця гарна благодійна справа виконує свою місію і «Поділля мрій» обов’язково збере усіх дітей захисників вже, сподіваємося, під мирним небом літа 2024-го.

Н. Вереснева