Погода

З часу повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на Хмельниччині  спостерігається активний перехід релігійних громад від Української Православної Церкви (Московського патріархату) до Православної Церкви України.

Такі зміни останнім часом підтримали жителі сіл Пасічна та Олексіївка Старосинявської ОТГ, Антонівка Чорноострівської ОТГ, Головчинці Меджибізької ОТГ, Черепова, Черепівка, Гречинці Летичівської ОТГ, Копистин Хмельницької територіальної громади, а також 7 сіл Білогірської ОТГ.

У вівторок, 16 серпня, переважною більшістю голосів присутніх на зборах  православні віряни села Лідихівка підтримали зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях релігійної організації з Української Православної Церкви до Помісної Православної Церкви України.

Участь у зборах релігійної громади взяли благочинний Теофіпольської округи ПЦУ митрофорний протоієрей отець Василь Крисак, священники ПЦУ, благочинний Теофіпольського району УПЦ митрофорний протоієрей отець Сергій Філик та священники УПЦ, президент групи компаній ТОВ «Україна-2001» Вадим Лейві, Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев.

Будівництво церкви у Лідихівці розпочалося 10 серпня 2020 року. Пожертви надавали прихожани, найбільшим благодійником стало ТОВ «Україна-2001» на чолі з президентом Вадимом Лейві. Будівельні роботи вже майже завершені, залишилося виконати внутрішні роботи, оздобити стелю та стіни, встановити церковне начиння.

Отож, парафіяни сподіваються, що найближчим часом храм Святої Парасковеї Православної Церкви України у Лідихівці відкриє свої двері для молитви за Україну, за захисників України рідною українською мовою.

А.Джус