Погода

У День Героїв, 23 травня, у центрі Теофіполя відбувся благодійний ярмарок. Участь у ньому взяли всі заклади середньої освіти громади – ліцеї та гімназії, а також Теофіпольський заклад дошкільної освіти № 1 «Зірочка», Теофіпольська ДЮСШ, Теофіпольський центр дитячої творчості, Агенція місцевого розвитку у партнерстві з Гончаренко центром.

Це було просто вражаюче, неймовірно, дивовижно. Ліцеї та гімназії представили широкий асортимент продукції соціального шкільного підприємництва. Чого тут тільки не було: пиріжки, солодощі, пельмені у бульйоні, вареники, пироги, сувеніри, плетені килимки. А от Святецький ліцей представив свою особливу продукцію – чудові, розкішні вазони. І на них знайшлися покупці, любителі квітів.

Неповторний асортимент продукції СШП підготувала і Волицька гімназія. Адже тут займаються сушінням овочів, фруктів, грибів та трав. Тож на ярмарку представили до 20 найменувань продукції – сушені моркву, столові буряки, цибулю, часник, яблука, груші, апельсини, банани, трав’яні чаї, сухарики.

І неважливо, хто скільки вторгував, хто менше, хто більше, важливо, що вчителі, учні, їх батьки та всі небайдужі покупці долучилися до великої спільної справи – зібрати кошти на лікування та реабілітацію Артема Комісарчука з Теофіполя, випускника Теофіпольського НВК ЗОШ І ступеня-гімназія. Адже його історія – це неймовірна історія про мужність та незламність, силу духу захисника Вітчизни. У 2014 році, коли почалася війна, Артем повернувся із-заробітків у Польщі та добровольцем пішов на фронт. Потрапив у полон в Донецьку, пережив страхітливі катування та знущання. Батьки доклали неймовірних зусиль, щоб визволити сина з полону. Отримав другу групу інвалідності, став працювати в Тернополі, одружився, народилася донечка. Та почалося повномасштабне вторгнення. І знову Артем пішов добровольцем на війну. У 2022 році внаслідок розриву міни отримав важке поранення. Після перебування в госпіталях Дніпра та Львова, батьки доправили його через Червоний Хрест до Польщі. Півтора року проходив там лікування та реабілітацію, переніс більше 100 операцій, але прогноз був невтішний, ногу врятувати не вдалося. Перед паскою у Львові лікарі провели операцію з її ампутації. Підібрати та встановити саме такий протез можуть лікарі у США, разом з реабілітацією це коштуватиме від 60 до 70 тисяч доларів, а то і більше.

На ярмарку вторгували 150 тисяч гривень. Але треба зібрати саме вказану суму, щоб звертатися в конкретну клініку в США. Дружина, батьки сподіваються на милосердя добрих людей, вірять, що зберуть гроші, що Артем зможе ходити.

Разом врятуймо Героя!

А. Джус