Погода

Я дуже радий, що небайдужі жителі нашої Теофіпольської громади з початку повномасштабного вторгнення російської федерації згуртувалися та розгорнули потужний волонтерський рух на підтримку Збройних Сил України. Хто плів сітки, хто переказував чи здавав кошти на придбання автомобілів, приладів нічного бачення, термобілизни, бронежилетів, хто приносив овочі, фрукти, консервацію, продукти довготривалого зберігання, шкарпетки, теплі речі, хто готував домашні страви. Я радий, що найбільш віддані люди роблять це до цього часу, до них долучаються свіжі сили.

Добре, що весною минулого року організувався наш Гуманітарний штаб Теофіпольщини, який невдовзі став структурним підрозділом волонтерського центру Володимира Мосейка з Тернополя. Бо цей центр працює з 2014 року, є напрацьовані маршрути, контакти з військовими частинами, можливість доїдждати на «нуль», тобто в нас є гарантія, що все зібране, все приготоване потрапить за адресою, на передову, до бійців ЗСУ, в тому числі до бійців-земляків.

Також я радий, що ми перереєстрували благодійну організацію «Благодійний фонд Добра, Надії та Любові», поновили рахунки, сподіваюся, що це нам допоможе залучити кошти, допоможе в нашій роботі.

Приємно, що до наших акцій долучається все більше людей з населених пунктів громади, бо лише разом ми можемо щось зробити, внести свій внесок у перемогу. І от у минулу неділю, 12 листопада, до нас приїхала знімальна група з Тернопільської кінокомісії разом з нашою доброю колегою, членкинею Го «Десантно-козацький рій» Тятяною Мостовою та представниками цієї організації та відзняли фільм «Гартовані. Волонтери Теофіпольщини».

Відбулися зустрічі та зняті сюжети про очолюваний мною «Благодійний фонд Добра, Надії та Любові», Гуманітарний штаб Теофіпольщини» (керівник Анатолій Козак), ГО «Теофіпольська районна організація ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ «Єдиний щит» (керівник Анатолій Стучинський), відокремлений підрозділ організації ветеранів України Теофіпольської територіальної громади (керівник Володимир Кобера), Агенцію місцевого розвитку (директор Лілія Архипович), волонтерську групу села Новоставці (керівник Людмила Довжук), волонтерську групу селища Базалія (керівник Людмила Писарук), волонтерську групу села Колки (керівник Галина Лепетун), волонтерську групу клубу за інтересами «Скарбниця» (керівник Валентина Романович), волонтерську групу Святецького старостинського округу (керівник – староста Алла Щур).

Майже про всі ці групи ми постійно розповідаємо на сторінках «Життя Теофіпольщини», всі вони заслуговують великого визнання. Бо їхня щирість, доброта, жертовність додає всім нам сили та незламності духу.

Оскільки не все увійшло в сюжет фільму, від себе особисто хочу дещо додати. Так, за активну участь в організації акцій нашого Гуманітарного штабу Теофіпольщини хочу подякувати старості Воронівецького старостату Леоніду Волянику, діловодам Людмилі Воляник, Оксані Паранюк, заступнику директора Воронівецького ліцею Ніні Пилипчук, працівникам ліцею, жителям сіл Воронівці, Немиринці, Ільківці, Колісець. Особливу вдячність висловлюю представнику штабу в Шибені Зої Нікітчук та волонтерам, які готували домашні страви; за участь в акціях штабу щиро дякую всім жителям Шибени та Гаївки. Впевнений, що невдовзі, з поверненням Зої Олександрівни, ця робота відновиться.

Отож, працюємо далі, працюємо на перемогу, нічого не ділимо, невтомно спільно робимо такі добрі справи. Працюємо не задля того, щоб нас відзначили, а задля підтримки наших героїчних Збройних Сил України. Бо ми перед ними у великому боргу.

Андрій Петринюк, організатор Гуманітарного штабу Теофіпольщини, голова БО «Благодійний фонд Добра, Надії та Любові»