Погода

У непростий час ми живемо. На часі війна, яка щодень шокує нас, інколи загальмовує нашу свідомість, заводить у безвихідь. Але життя триває, а в генах українців закладено не здаватись, жити наперекір всьому.

Отак і в наших Ординцях люди не байдужі до місцевих проблем: взялись до заміни старої огорожі на цвинтарі. Жителями було зібрано 41 700 грн, долучились земляки із Хмельницького, Теофіполя, Красилова, Строків, Бережинець, Кошелівки, Купеля, Лютарівки – і сума збільшилась до 52 700 грн.

На ці кошти ми закупили матеріали для демонтажу огорожі у ПП Володимира Мельничука з Теофіполя, вдячні йому за професійність та оперативність. Роботи на цвинтарі почалися вже 10 травня, адже потрібно було зняти старий пліт, зрізати дерева, вирівняти місце під нову огорожу. Чоловіки приходили із своїми пилками, сокирами, заступами – і за чотири дні все підготували належним чином. 16 травня почали працювати зварювальники Андрій Мельник, Микола Нестенюк, Володимир Кліменчук, професійності яких можна тільки позаздрити. Слідом за ними фарбували профілі і стовпчики наші жіночки, а 29 травня роботу по заміні огорожі було завершено.

Ось такі люди у нашому селі – прізвищ не називаю, бо завзято працювало усе село. Не забуваймо, що допомагаємо продуктами та грішми, є учасниками благодійних ярмарків на ЗСУ.

Хтось каже, що робота на цвинтарі зараз не на часі, бо в країні війна. Але життя продовжується. І обов’язок живих – берегти пам’ять про тих, хто перейшов за межу вічності, підтримувати у належному стані місце їхнього вічного спочинку.

Попереду ще багато роботи, бо обгородили тільки 142 м, а залишилось ще 216 метрів…

Анна Бас, село Ординці