Погода

Якщо кожний з нас хоч якимось чином підтримає наших мужніх, незламних захисників, чи продуктами довготривалого зберігання, пожертвами на закупівлю спорядження чи обладнання, дрона чи автомобіля – перемога неодмінно буде. Переконані в цьому всі, хто постійно долучається до акцій Гуманітарного штабу Теофіпольщини.

Бо, хоч ворог став масовано атакувати глибокий тил, території західних областей, ми тут ще живемо в раю. Тож просто чекати, коли хтось нам на блюдечку принесе перемогу, не маємо права.

От у травні вже двічі представник штабу у Шибені Зоя Нікітчук організувала благодійні ярмарки. Звісно, цьому передувала велика організаційна робота: треба було все продумати,закупити продукти, чітко спланувати роботу, що зробити після обіду у четвер, а що зранку у п’ятницю, до базару у селі.

– Чому ми вирішили це робити, – каже, – настало тепло, вже готувати домашні страви та передавати бійцям на передову, як ми робили це у холодну пору, неможливо. Оскільки знаємо,що такі ярмарки робили у Поляховій, Святці, надумали і собі таке робити – наготувати і продавати, а виручені гроші спрямувати на потреби військових-земляків. Так ми і зробили, провели 12 та 26 травня такі ярмарки. За підтримку дякуємо в.о. старости Шибенського старостату Леоніду Волянику, діловоду Галині Мартинюк, директору Шибенського сільського будинку культури Василю Волкову. Приємно, що 12 травня наш ярмарок відвідав Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев, а 26 травня – організатор штабу Андрій Петринюк. Найбільшу подяку висловлюю нашим людям, жителям села, які надавали продукти, щось готували вдома, господиням, з якими ми разом готували, і звісно, людям, які все це в нас розкупили. Бо без цих людей просто нічого б не було.

Отож, головне, нікого не забути, всіх назвати поіменно. Надавали продукти Віктор Стецюк, Валентина Левчунь, Валентина Стецюк, Ольга Бурлак, Марія Шмигун, Наталія Банащук, Тетяна Карп’юк, Людмила Домчук, випікали вдома Галина та Аня Видаєвичі, Марія Главацька, Тетяна Копаненко, Галина Герасимова, Надія Замах, Аліса Стецюк, Ніна Воронюк. Готували разом у приміщенні штабу Ганна Мельничук, Надія Квасюк, Галина Єднобик, Оксана Онопрійчук, Оксана Шведа, Ольга Шведа, Ганна Домчук, Галина Черняк, Ольга Біла, Надія Сопіга, Тетяна Тебенько, Лідія Мойсєєва, Наталія Іванюк, Галина Левчунь, Лілія Морозюк, Ніна Шведа, Наталія Садовська, Валентина Казюк, Людмила Попівська, Людмила Чуб’юк, Галина Онопрійчук.

Що було на ярмарках: голубці, котлети,рисовики, біляші, смажені пиріжки, налисники, млинці з різною начинкою, бендерики, торти, рулети, солодощі. На другому ярмарку вразив всіх Володя Толопко, син загиблого бійця Степана Толопка: власноручно виготовив браслети з бісеру, всі продав, а також пучки редьки, вторгував 900 гривень.

– На першому ярмарку ми вторгували 15700 тисяч гривень, – аби дати старт нашій акції, ми їх потратили на закупівлю продуктів на наступний ярмарок а також на закупівлю миючих засобів, рушників, кухонного обладнання. На другому вторгували 19 100 гривень, це без Володі Толопка. До нас звернулася Діна Римар з Гаївки з проханням підтримати її сина Дмитра Климчука, який воює на східному напрямку. Треба йому і рації, і домкрата, і повербанк. Що ми змогли зробити та відвезли мамі Діні: Андрій Петринюк надав домкрата на 20 тонн та дві банки вологих серветок; ми закупили 35 пар шкарпеток та два ящички вологих серветок та надали ще 10 тисяч гривень на придбання рації. 900 гривень передали особисто від Володі Толопка. Якщо ще хтось хоче долучитися до підтримки Дмитра Климчука, на телеграм-сторінці нашого старостату вказаний номер картки мами, на яку можна переказати кошти. У нас залишилося 11 523 гривень, також спрямуємо їх підтримку наших земляків-бійців. Якщо, можливо, в когось виникають сумніви, то приходьте до нашого штабу, я прозвітую, бо веду суворий облік кожної гривні. Благодійні ярмарки будемо продовжувати проводити, у теплу пору це наш внесок у перемогу.

Отак, краплинка до краплинки, гривня до гривні – підтримуємо Збройні Сили України, наближаємо завершення війни, повернення окупованих територій, нашу велику справедливу перемогу та мир.

Галина Тебенько