Погода

Тиждень тому Гуманітарний штаб Теофіпольщини знову відправив вантаж до волонтерського центру Володимира Мосейка  у Тернопіль. Цього разу це були готові страви, які приготували господині з села Колки.

З самого початку війни жителі цього села долучилися до збору продуктів  довготривалого зберігання для бійців Збройних Сил України. А далі господині вирішили готувати готові страви. Центром цієї  волонтерської акції став магазин – Маркет-Колки, власник якого Петро Лепетун. Він купив газовий балон, встановив газову плиту. А організувала цю справу його мама, Галина Іванівна, продавець магазину. Ось що вона розповіла:

  • Ми робимо це вже втретє. Смажимо пиріжки, печемо картопляники, ліпимо, варимо вареники, робимо салати, квасимо капусту. Щоб наші хлопці змогли одразу з'їсти готове, смачне, домашнє. Наші дівчата вкладають в це свою душу, це Валентина Шкроба, Наталія Козел, Світлана Чернега, Людмила Бас, Лілія Хитрун, Світлана Сандалюк, Рита Богданець, Світлана Киричук, Валентина Члек. Дуже допомагає нам староста Олійницького старостату Наталія Щерінська, а продукти нам дають керівник Бережинецького відділку ТОВ «Україна-2001» Микола Голуб, керівник ВСГК «Олійники» Василь Демчук, голова ФГ «Тріумф» Сергій Рудківський. І так разом в нас все так добре виходить. Бо наші захисники мають бути ситими, мати силу, щоб вигнати тих ворогів з нашої землі. І будемо продовжувати це робити, бо такий наш внесок у перемогу.

До цієї акції долучилися і жителі села Волиці-Польова. Вони поприносили у приміщення старостату продукти, закрутки, печиво, чай, каву. Староста Наталія Щерінська каже, що цих людей дуже багато, всіх назвати неможливо.

Все волонтери Володимира Мосейка одразу відправили під Бахмут для наших героїчних хлопців. А назад ми привезли гуманітарну допомогу – памперси, фізрозчини, шприци, крапельниці,  одноразові операційні медичні халати, медичні маски, засоби гігієни. У вівторок, 31 січня, все це ми передали завідуючому хірургічним відділенням Теофіпольської багатопрофільної лікарні  Сергію Морозу. Частина цієї допомоги була передана у Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Анатолій Козак, голова Гуманітарного штабу Теофіпольщии