Погода

Це про дільничних офіцерів поліції сектору поліцейської діяльності № 1відділу поліції №2 Хмельницького районного управління ГУ Національної поліції в Хмельницькій області.

Саме вони обслуговують територію Теофіпольської територіальної громади, несуть велике навантаження, адже виконують обов’язки із забезпечення законності та правопорядку, захист прав та свобод, інтересів, життя та гідності громадян, профілактики злочинів,беруть участь у їх розкритті.

18 червня будуть ці мужні хлопці відзначати своє професійне свято – День дільничного офіцера поліції. Про їх нелегкі будні нам розповідає старший дільничний офіцер поліції Олег Федорук:

– Нас, як і в минулому році, семеро, але склад трохи змінився. Крім мене, працюють ще два старших дільничних офіцери поліції – Віктор Букевич та Олександр Базалійський, а також дільничний офіцер громади Сергій Череп’юк, дільничні офіцери поліції Ярослав Павлюк, Олексій Горобець та Олег Мовчан. Навантаження дуже велике, робочий день у нас ненормований, але треба справитися, бо інакше не може бути. Колектив у нас дуже згуртований, разом робимо дуже потрібну громаді справу. Адже розглядаємо заяви та звернення громадян, документуємо адміністративні правопорушення, проводимо профілактичну роботу з попередження злочинів, розкриваємо їх, наглядаємо за неблагополучними сім’ями, раніше судимими громадянами, виявляємо наркоманів. А з початком широкомасштабної агресії російської федерації проводимо виявлення диверсійно-розвідувальних груп та колаборантів. Тобто, робимо все для того, щоб зростала довіра жителів нашої громади до поліції, що є одним з головних критеріїв оцінки діяльності поліції. Щоб всі наші люди були переконані, що дільничний офіцер поліції є їхнім найкращим другом.

Ще ж крім всього цього дільничним офіцерам поліції потрібно досконало знати чинне законодавство, володіти стрілецькою зброєю, займатися фізичною підготовкою. Тож їм, відповідальним та сумлінним, спокій тільки сниться.

Галина Тебенько