Погода

Напевне, всі помітили, що з 1 червня на вулицях Теофіполя з’явився велосипедний поліцейський патруль. Велопатруль з’явився не тільки у нашому селищі, а й на території міст та селищ всього Хмельницького району та у великих містах області.

В умовах дефіциту пального, яке спричинило військове вторгнення росії в Україну, це є позитивним нововведенням. Крім цього, велосипедний патруль може легко дістатися до важкодоступних місць у нашому селищі, куди автомобіль не зможе доїхати.

Які ж обов’язки виконуватиме велопатруль? Всі обов’язки поліцейських, передбачені статтею 23 Закону України «Про Національну поліцію України». Поліцейські будуть забезпечувати дотримання публічної безпеки та порядку, проводитимуть превентивну роботу з громадянами, виявлятимуть порушення правил дорожнього руху та громадської безпеки, а також реагуватимуть на виклики 102.

Отож, щодоби на чергування у селищі відтепер заступає автомобіль та велопатруль. Першими на таке чергування вийшли поліцейські Олег Мовчан та Іван Заєць ( на фото). Зазначу, що у великих містах України велосипедні патрулі працюють вже кілька років. А в Європі – давно. Оскільки ми рухаємося до утвердження європейських стандартів, в тому числі і в роботі правоохоронних органів, це важливо.

Олександр Паламарчук, начальник сектору поліцейської діяльності
№ 1 відділу № 2 Хмельницького районного управління Головного управління Національної
поліції України
у Хмельницькій області