Погода

Рівень захворюваності

на COVID-19 зростає

В Україні склалася загрозлива ситуація в поширенням захворюваності на коронавірусну хворобу. Кілька областей вже опинилися у червоній зоні, є загроза запровадження нового локдауну. Рівень захворюваності на COVID-19 стрімко зростає і на Теофіпольщині. Як повідомив завідувач Теофіпольським лабораторним відділенням Віктор Побока, станом на 20 жовтня з початку епідемії зареєстровано 2736 випадків інфікування коронавірусною інфекцією, з початку 2021 року – 1424, померло з початку епідемії – 62 осіб,з початку року – 42. З початку пандемії захворіло 161 дітей. Також Віктор Вікторович додав, що останніми днями зростає кількість отриманих позитивних результатів ПЛР-тестів, по 40-50 щодня.
Оскільки ковідний госпіталь у Теофіпольській багатопрофільній лікарні ще не відновив свою роботу, бо на це має бути відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України, тяжкохворих, кисневозалежних відправляють у Красилівську опорну лікарню. Особи з легким перебігом хвороби лікуються амбулаторно, тобто вдома.


Як же проходить у громаді кампанія з вакцинування від на COVID-19? Про це розказує головний лікар Теофіпольського Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Кравчук:
- Станом на 20 жовтня в громаді проведено біля 7 тисяч щеплень, в тому числі отримали дворазове щеплення біля трьох тисяч людей. Треба визнати, що кампанія йде трохи активніше, вакцинуються вчителі, працівники державних установ. Але ж все таки показник щеплень на сьогодні недостатній. Тому ще раз закликаю жителів громади – аби вберегти своє життя, треба зробити щеплення. У нас тепер постійно є вакцина, це Файзер, Коронавак, Астразенека. Щеплення можна отримати у нашому Центрі, в сільських амбулаторіях, на села виїжджає і наша бригада. Тож не роздумуйте, вакцинуйтесь, адже йдеться про колективний імунітет, про запровадження обмежень, які вже діють у певних регіонах.
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов також закликав громади активніше вакцинуватися, аби захиститися від коронавірусу, а ще дотримуватися карантинних вимог.
“Якщо зараз дозволити собі легковажність, це може дорого вартувати. Звертаюся до представників усіх 1470 громад України. У період, коли всі країни світу згуртовано зустрічають чергову хвилю пандемії COVID-19, маємо також бути максимально відповідальними та зосередженими на захисті від цієї хвороби”, - підкреслив урядовець. Чернишов зазначив, що вакцинуватися, тримати дистанцію, вдягати маску у громадських місцях та залишатися вдома при перших проявах хвороби – прості правила, яких не складно дотримуватись, але вони рятують життя.
А.Джус
-