Погода

Тільки у вівторок-середу минулого тижня Гуманітарний штаб Теофіпольщини доправив смаколики у бойові підрозділи на Запорізький, Донецький напрямки та на Харківщину, а вже у великодню п’ятницю завантажив до семи тонн овочів та продуктів довготривалого зберігання на фуру з 3-ьої окремої штурмової бригади.

Ось що розказав організатор штабу Андрій Петринюк:

– Найперше, ще раз хочу подякувати всім, хто долучився до великодніх вантажів, хто віддавав овочі, продукти, готував страви, пік паски, великодні смаколики, купував готові паски та печиво для наших бійців. Особливо хочу подякувати Наталії Іванюк з Шибени, яка спекла паски, завжди бере участь в акціях нашого штабу. Ще від нашого «Благодійного Фонду Добра, Надії та Любові» підготував подяки Наталії Мізерній, Надії Замах, Алісі Стецюк та Оксані Онопрійчук також з Шибени – за активну участь в наших акціях на підтримку Збройних Сил України. А тепер про фуру. У нас на базі ще залишалося кілька тонн картоплі, закрутки, 6 мішків ячмінних круп з СТОВ «Волиця», деякі інші продукти довготривалого зберігання. Але цього було мало. Тож щиро дякую голові ФГ «Тріумф» Сергію Рудківському, який надав більше тонни столових буряків. Зберігалися вони в сховищі ФГ «Михнівка» Юрія Федікова, привезли їх звідти бійці роти охорони 8-ого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Мене зворушило, що про приїзд фури на базу штабу у ТОВ «Подільське» дізналися жителі сусідніх багатоквартирних будинків, що фуру пригнав всього лише один боєць на позивний «Голос». Принесли каву, чай, вермішель, інші продукти. Працівники ТОВ «Подільське» приготували обід, всі якимись чином хотіли підтримати бійця, якого для поїздки забрали просто з окопу. Отак спільними зусиллями ми завантажили частину фури, цій бригаді постійно потрібні продукти, адже там служить більше семи тисяч бійців.

Далі ця фура попрямувала у Тернопіль, її супроводжував Володимир Мосейко, який задля цього приїхав у Теофіполь. Там у його волонтерському центрі довантажили і овочі, і інші продукти. А повністю фуру довантажили у Хмельницькому, у волонтерському центрі, з яким постійно співпрацює Сергій Рудківський.

Приблизно 20 травня фура з 3-ої ОМБр знову приїде до Гуманітарного штабу Теофіпольщини, знову її треба завантажити.

– Тому знову закликаю жителів нашої громади, добрих людей у всіх селах долучитися до нашої акції. Якщо у вас ще є стара картопля, інші овочі, не викидайте її, якщо у вас ще є торішні закрутки, не викидайте – наші представники приїдуть та заберуть. Якщо кожний щось віддасть, зберемо необхідний вантаж, – закликав Андрій Петринюк.

Тільки разом, спільними зусиллями внесемо наш внесок у перемогу!

Галина Тебенько