Погода

Наближається світле Воскресіння Христове. Тож наш Гуманітарний штаб Теофіпольщини проводить акції по збору овочів, продуктів довготривалого зберігання для бійців Збройних Сил України. Адже перед цим найбільшим християнським святом плануємо поїздки на передову. Завеземо хлопцям, в тому числі і нашим землякам, великодні смаколики та все те, що зараз збираємо. Бо всього там треба.

І щоб вони відчули, що ми про них не забуваємо. У вівторок, 9 квітня, були ми в Борщівці. Які в цьому маленькому селі живуть хороші люди! Беруть постійну участь в наших акціях. Організовують їх директор Борщівського сільського будинку культури Майя Пейда та волонтер, мама військовослужбовця Ярослава Островська.

Тож забрали ми вдома у Ярослави картоплю, інші овочі, яйця, часник, а ще пледи, подушки та спальний мішок. Пригодиться це нашим бійцям, хоч тепер пригріло, та ночі ще будуть холодні.

А далі ми завантажили з будинку культури те, що знесли люди на заклик Майї Іванівни – картоплю, цибулю, закрутки, воду, вермішель, печиво, туалетний папір. Всім жителям Борщівки, які долучилися до нашої акції від імені штабу висловлюю велику вдячність.

А далі ми разом з Василем Гандовським та Миколою Тимощуком поїхали у Поляхову, до місцевого ліцею. Запросили нас директор закладу Валентина Савчук та її заступник з навчально-виховної роботи Ольга Томчук. Бо зініціювали збір овочів та продуктів довготривалого зберігання серед вчителів та працівників ліцею. І зібрали дуже багато.

Ось що вони нам розказали:

– Не могли ми стояти осторонь, хочемо таким чином підтримати наших мужніх захисників Вітчизни. Долучилися до нашого збору і працівники дошкільного структурного підрозділу. Радіємо, що нам це вдалося. Зібрали картоплю, цибулю, овочі, моркву, закрутки, крупи, вермішель, сало, тушонку, печиво, воду, туалетний папір. Свій внесок внесли і наші учні, які працюють за програмою соціального шкільного підприємництва: за зароблені гроші на благодійному ярмарку купили воду та печиво. А ще ми спільно, і вчителі, і діти, переважно на перервах сплели маскувальну сітку.

Все зібране ми забрали, і сітку також. Дуже дякуємо всім працівникам ліцею, дітям, які взяли участь в нашій акції. А ще ми по-дружньому поспілкувалися з учнями, розказували, куди ми возили зібрані вантажі, як розмовляли з бійцями. Показали ми їм фото, в тому числі розбиті хати, знищені села. Всі зичили нашим захисникам здоров’я та сили, щоб розбити страшного ворога, щоб наступила перемога, мир та спокій в нашій Україні.

Ще раз дякуємо добрим людям з Борщівки та Поляхової, все зібране доставимо на фронт. Закликаємо жителів інших сіл, інших навчальних закладів долучитися до акцій нашого штабу. Бо тільки разом – ми сила!

Анатолій Козак, голова Гуманітарного штабу Теофіпольщини