Погода

У ці святкові різдвяно-новорічні дні чи не в кожному селі колядували та щедрували гурти – школярів, молоді, півчих. Школярі закладів середньої освіти брали участь в акції «Колядую, колядую, перемогу серцем чую. Наколядуємо на дрони для наших захисників».

Колядували півчі на потреби храмів Православної Церкви України. А благочинний Теофіпольського округу ПЦУ, митрофорний протоієрей отець Василь Крисак виступив з ініціативою наколядувати на автомобіль для наших бійців-земляків.

– Я дуже вдячний, що на мій запит відгукнувся Теофіпольський центр культури та дозвілля на чолі з його директором Таїсією Науменко, – розказав отець, – в.о. начальника відділу культури та туризму Теофіпольської селищної ради Маріанна Поберезька-Садов’юк, народний аматорський фольклорний ансамбль «Човганські гуляночки» керівником якого є чудова співачка Галина Присяжна. І от ми з цим прекрасним колективом від різдвяних свят по 3 січня колядували. Розпочали ми нашу коляду у храмі Іоанна Кронштадтського у селищі цукрового заводу. Це було неймовірно, прийшло багато людей, всі зробили пожертви. Далі ми побували у храмах сіл Лідихівка, Волиця, Поляхова, Кузьминці. Де було більше людей, де менше, але ми від усього серця намагалися донести зворушливі слова та мелодії колядок про найбільше диво на світі – народження янголятка, Ісусика, який прийшов у цей світ зі спасенною місією. Далі наш маршрут проліг до Строків, де нас гостинно прийняла голова ФГ «Подільська нива» Марина Лопушанська. Ми були зворушені такою зустріччю, дякуємо і їй, і всім людям, які прийшли нас послухати. Побували ми у храмах сіл Новоставці та Кривовілька, бачили, як раділи нам люди, як зі сльозами на очах слухали, як дякували за те, що ми організували таку акцію. Бо одна людина нічого не зробить, а коли ми будемо всі разом це робити, пожертва до пожертви, то наша мрія здійсниться. Бо нашим хлопцям потрібні автомобілі, вони мають виконати бойове завдання та зберегти своє життя. А далі ми побували в Кунчі, в конторі ФГ «Кунчанський», куди нас запросив голова господарства Володимир Пицюк. Побували ми і Святці, в конторі СТОВ «Святець», де чекали на нас директор Василь Мастій та працівники. А далі співали ми колядки у Святецькому храмі. Далі були Воронівці, Ільківці, Колісець, Шибена, Гаївка, контора Філії «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП», Волиця-Польова, Ординці, Лютарівка, Базалія, Великий Лазучин, Турівка, Гальчинці та Карабіївка. Отак ми мандрували по громаді, несли різдвяну радість, популяризували колядки, цей невичерпний скарб українського народу. Кожного разу скринька було опломбована, дівчата ретельно вели облік пожертв. Все, що наколядували, піде на купівлю автомобіля, ми визначимо, кому він надійде – нашому бійцю, підрозділ якого найбільше потребує такої техніки.

В наступному номері газети ми напишемо, скільки наколядували, чи вистачить на автомобіль, хто його отримає.

Галина Тебенько