Погода

Іде страхітлива війна, наші доблесні Збройні Сили України мужньо протистоять навалі московської орди, Україна виборює свою Незалежність. Діє воєнний стан, є певні обмеження щодо проведення масових зібрань. Але життя триває, школярі та студенти здобувають освіту, розвивається культурно-мистецький та спортивний рух.

Продовжує працювати і спортивний комплекс ПАТ «Теофіпольський цукровий завод». Тут є прекрасні умови для занять спортом та фізичною культурою і для ді­тей, і для дорослих. На базі комплексу працюють відділення футболу, волейболу, важкої атлетики та плавання ДЮСШ Теофіпольської селищної ради.

– Цього року маємо гарні здобутки, – розказує директор спорткомплексу, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з гирьового спорту Василь Михайлінчик, – зокрема з гирьового спорту. Наші спортсмени стали чемпіонами України серед дорослих та юніорів, стали чемпіонами Європи, а нещодавно, ще й світу.

Розпочалася ця переможна історія ще у березні, коли у Полтаві та Буковелі відбулися чемпіонати України з гирьового спорту серед дорослих та юніорів. Чемпіонами стали 22-річний начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини № 36 Микола Шалан з селища цукрового заводу (вагова категорія до 95 кг), 17-річна студентка з Новоставець Марія Латчук (до 58 кг), одинадцятикласник Теофіпольського ліцею № 2 Орест Федонюк. Всі вони стали учасниками чемпіонату Європи, який від­бувся у квітні в Гре­ції. Микола Шалан та Орест Федонюк стали переможцями, Марія Латчук посіла друге місце. Це великий успіх, як для спортсменів (за отриманий результат Микола Шалан отримує звання «майстер спорту України»), так і для тренера Василя Михайлінчика.

А 22-25 червня в Угорщині відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту, участь у якому взяли понад 500 спортсменів з 32 країн світу. Його учасниками стали 16-річна сту­дентка з Новоставець Катерина Мусіюк та Василь Михайлінчик. І знову перемога, обоє стали чемпіонами.

– Щоб показати такі результати, – коментує ці досягнення Василь Володимиривич, – потрібно щодня тренуватися, якщо зробити відпочинок на два тижні, повернутися до попередньої форми буде вже дуже складно. Тож потрібно працювати над собою, бути у від­мін­ній фізичній формі, виступати на змаганнях, саме участь у змаганнях підвищує майстерність, додає впевненості у своїх силах. Також хочу сказати наступне: ги­рьо­вий спорт – неолім­пій­сь­кий вид спорту, відповідно він не фінансується. Тож висловлюю щиру вдячність президенту групи компаній ТОВ «Україна-2001», голові наглядової ради ПАТ «Теофіпольський цукровий завод» Вадиму Леонідовичу Лейві за таку сильну підтримку. Завдяки йому ми їдемо на змагання, виступаємо, бачимо світ. Хочу також звернутися до молоді, до юнаків та дівчат: приходьте до нас у спорткомплекс, займайтеся видом спорту, який вам по душі. Рухатися, бути фізично досконалим, вести здоровий спосіб життя – все це необхідно для того, що реалізувати себе у дорослому житті, стати успішним, самодостатнім.

Галина Тебенько