Погода

   24 лютого ми зустріли роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вже понад рік ми проживаємо найдовший лютий у житті кожного українця. І в ці непрості для нашої рідної України часи всі ми об’єднались, згуртувались та довели, що РАЗОМ МИ – СИЛА, показали, що наш Поляхівський ліцей – це СПРАВЖНЯ РОДИНА. У кожного свій фронт і своя робота задля наближення такої довгоочікуваної ПЕРЕМОГИ!

В перші ж дні війни весь педагогічний колектив у спортзалі сумлінно плели маскувальні сітки на фронт, з великою любов’ю пекли домашнє печиво, робили тушонки, сушили сушину з домашніх яблук, несли з дому білизну на перев’язочний матеріал для поранених, продукти харчування, консервацію, одяг, ковдри та покривала в приміщення Поляхівського старостату. А далі все отримане відправляли в Агенцію місцевого розвитку чи у волонтерський штаб родини Кравчуків з Волиці.

Крім гуманіторної допомоги, підтримували наших захисників і фінансово. У березні минулого року вчителями було зібрано 5800 грн. Чотири тисячі з них перерахували на передову нашому захиснику, Сергію Наставальському, а 1800 - передали на військову амуніцію Анатолію Кецу.

Пишаємося трудовим десантом нашого ліцею й садочка: адже восени та взимку з батьками і матерями, з братами і бабусями наших дітей долучалися до робіт в укритті та благоустрою навколо нього. Щиро дякуємо селищній раді за потужну фінансову допомогу. Тепер ми можемо повноцінно вчитися і трудитися, наживо спілкуватися з колегами, а діти – зі своїми ровесниками. Чого так не вистачало усім нам.

З початку грудня 2022 року ми взяли активну участь у Всеукраїнському благодійному марафоні «ВІЙСЬКОВІ ОБЕРЕГИ ТА ТАЄМНІ ПОДАРУНКИ ВІД СВЯТОГО МИКОЛАЯ  ДЛЯ ЗСУ». Зі сльозами на очах і щирими молитвами в серцях бабусі та матері, учні й вчителі, вихователі і дошкільнята наших навчальних закладів кожного світлого дня у школі та темними зимовими вечорами вдома в’язали військові обереги та теплі шкарпетки. З безмежною вдячністю кожен клас готував та  відправляв свої патріотичні малюнки і обереги, теплі шкарпетки та солодкі смаколики для наших героїв, бо в кожному класі навчаються їхні діти чи похресники, брати чи онуки, викладають їхні дружини чи матері. 19 теплих миколайчиків з рідного краю полетіло на передову і в госпіталі.

Впродовж лютого цього року на базі ліцею з класними керівниками, учнями та батьками ми організували благодійний ярмарок «З любов'ю для ЗСУ». Гарно ярмаркували навіть наші маленькі дошкільнята зі своїм вихователем та всім дружним персоналом садочка. За ці кошти ми мали можливість допомогти випускнику нашого ліцею, а нині важкопораненому захиснику України з села Бережинці, Сергію Мартинюку. Загальна сума допомоги склала 21171 грн.. Одужуй, воїне світла!

За ініціативи директора ліцею Валентини  Савчук було організовано дві теплі дружні зустрічі для наших мужніх захисників Бахмута і Волновахи. Брати Андрій та Сергій Наставальські з перших днів війни стали на захист рідної землі. Пишаємося всіма, хто боронить нашу землю.

З 4 березня, в день визволення нашого села Поляхове від фашистської навали 1944 року, у приміщенні Поляхівського ліцею відкрилася виставка творчих робіт наших талановитих учнів художнього відділення Теофіпольської школи мистецтв з їхнім викладачем Наталією  Комар. Юні таланти яскравими фарбами розмалювали нам весну і наповнили сірі будні вірою в перемогу!

Рік у календарі… Та ціла вічність для кожної української родини…

Складно, страшно та невимовно болісно…

Та попри біль і втрати, ми не припиняємо боротися за власну незалежність, свободу і землю, тримаємо освітній фронт, заради перемоги, заради майбутнього, заради нової та вільної країни! 

 

З вірою в ПЕРЕМОГУ #Поляхівський_ліцей