Погода

16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв'язку. В усі часи зв'язок був надійним помічником в економічній, соціальній, виробничій сферах, у вирішенні багатьох суспільних і державних питань, особистих справ. А тим більш тепер, коли живемо в умовах тотальної цифрової трансформації суспільства.  Тож цей день відзначають і фахівці зв’язку, що забезпечують роботу телефонних мереж та мереж Інтернет-зв’язку. Люди, які працюють у цій сфері, роблять усе, щоб у нас працювали стаціонарні та мобільні телефони й Інтернет, щоб ми були в курсі останніх подій в Україні та світі.

Напередодні професійного свята зв'язківців розмовляємо начальником Волочиської дільниці 315/5 місто Волочиськ Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком» Анатолієм Гринчишиним. Тепер ця дільниця обслуговує території колишніх Волочиського, Теофіпольського та Білогірського районів. Анатолій Васильович здобув блискучу вищу технічну освіту, закінчив Одеську Академію зв'язку та все своє трудове життя пропрацював у системі зв'язку, на одному місці. Спочатку це був Теофіпольський районний вузол зв'язку, де працювало 134 людей. Далі – в структурах, в які трансформувалося це підприємство із запровадженням цифрових технологій.

  • Отож, як ми працювали в цьому році: - розказує, - нашим головним завданням є забезпечення жителів громад доступом до мереж Інтернету по лініях Укртелекому. Тож ми продовжували будувати оптоволоконні мережі, підключали абонентів, забезпечували технічну експлуатацію наших мереж. Нагадаю, що ми прокладаємо підземні оптоволоконні лінії між населеними пунктами, це набагато надійніше, ніж по електролініях. Зрозуміло, що працюємо в умовах жорсткої конкуренції, хоч, не раз вже повторюю, наші умови вигідніші, це менша плата за підключення та щомісячна абонентна плата. Користуємося сучасною технікою, це оптичний зварювальник та рефлектометр, тож самі зварюємо оптоволкно, ремонтуємо наші мережі, виїжджаємо на пошкодження в інші райони. Хто на сьогодні працює в дільниці: це всього п'ятеро людей, крім мене – водій та лінійний електромеханік Василь Козак, водій, кабельник-зварювальник Микола Таранчук, лінійний електромонтер Сергій Міщук, лінійний механік Володимир Гоцак. Ще поряд з нами працює провідний спеціаліст з продажів ЦО № 7 Алла Буяр, вона належить до іншої структури, але ми співпрацюємо. Всі вони дуже сумлінні, дуже відповідальні працівники, професіонали, разом ми забезпечуємо сучасний надійний та якісний зв'язок. Зичу їм міцного здоров'я, родинного щастя, достатку та всього найкращого.

Не забув Анатолій Васильович і про ветеранів підприємства – Паладія Осадчого, Олександра та Галину Задереїв, Миколу Бровка, Ніну Параїл, Ніну Квасюк, Галину Островську, Ольгу Марценюк, Віктора Карп'юка, Галину Карп'юк, Тамару Моцюк, Надію та Сергія Навроцьких, Олександра Задорожнього, Євгенію Роздорожню, Світлану Гринчишину. Також бажає їм доброго здоров'я, довгих років життя, миру та спокою на душі.

  • Головне ж, - каже наостанок, - аби закінчилася ця війна, щоб настав мир в Україні. Всім серцем прагну цього, як громадянин, як батько, бо маємо з дружиною двох синів-офіцерів. Тож вірю, що перемога настане, що все буде Україна. А ми і надалі будемо працювати задля блага жителів громади.

Галина Тебенько