Погода

Четвер, 10 листопада,  267 день повномасштабної агресії російської федерації проти незалежної України. Доблесні Збройні Сили України укріплюють свої позиції, стримують натиск ворога та визволяють тимчасово окуповані території. Українці, хто як може, хто чим може, підтримують наших бійців. Бо на передовій їм потрібне все: і спорядження, і спеціальне обладнання, і тепла військова форма та взуття, і термобілизна, і їжа довготривалого зберігання. Потрібні і автомобілі, аби бойові підрозділи були мобільними, якнайменш вразливими для окупантів.

От минулого тижня позашляховик Фольскваген отримала стрілецько-снайперська рота, командир якої наш земляк,  капітан Андрій Тимощук з Бережинець. Як все це відбулося, нам розказав його батько, колишній Бережинецький сільський голова, представник Гуманітарного штабу Теофіпольщини Микола Тимощук:

  • Мій син у лавах Збройних Сил України перебуває з 2011 року. Вибрав собі професію захисника Вітчизни. З першого дня війни боронить нашу країну від страшного ворога на сході, на Донеччині. Знаємо, які жорстокі бої там йдуть, як безперервно рашисти б'ють по наших хлопцях, які там суцільні прильоти. А бойові завдання треба виконувати. Отож, попросив Андрій допомогти з автомобілем, причому це треба було зробити якнайскоріше. Через знайомих волонтерів я з'ясував, як це все робиться. Бо вони приганяють цей автомобіль до кордону, за нього, звісно, треба заплатити; а щоб безкоштовно пройти розмитнення, і цей автомобіль потрапив конкретно за адресою, потрібний лист від військової частини або від територіальної громади. Тож я звернувся до Теофіпольського селищного голови Михайла Тененева з проханням надати такий лист. Дуже дякую, що Михайло Михайлович такий лист підписав. Кошти на автомобіль зібрала моя родина, це чотири тисячі доларів, добре, що ми швидко це зробили, бо, головне, щоб наш син і його побратими продовжували воювати, виганяти загарбників з української землі. І от вже цей автомобіль треба було зустріти в Жмеринці і доставити його під Бахмут. Підтримав мене засновник  Гуманітарного штабу Теофіпольщини, комерційний директор ТОВ «Подільське» Андрій Петринюк, надав 100 літрів дизельного пального. 60 літрів пального надали керівник відділку ТОВ «Україна-2001» село Бережинці Микола Голуб та інженер та Іван Мартинюк.  Тож  разом з головою нашого штабу Анатолієм Козаком та його заступником Василем Гандовським, з продуктами для наших хлопців, ввечері, у четвер, 3 листопада, вирушили у Жмеринку. Цей Фольксваген ми зустріли, виявилося, що в Шепетівку приїхали бійці Андрія ще по одну машину. Тому цей наш автомобіль ми пригнали в Шепетівку, завантажили продуктами і хлопці ту машину погнали на фронт. Вже Андрій отримав її, прислав мені фото. Всім, хто долучився до збору продуктів , також дуже дякую. Бо лише разом ми наближаємо нашу перемогу.

А про те, як зібрали для бійців продукти, розказав голова штабу Анатолій Козак:

  • Якраз перед тим, люди з Шибени та Гаївки зібрали гроші для одного свого бійця-земляка, це організувала наш представник Зоя Нікітчук. Ми поїхали в Сатанів та на ці гроші закупили 118 півлітрових баночок різної каші з м'ясом. 60 віддали тому хлопцю з Шибени, а 58 забрали для бійців Андрія Тимощука. Ще були в нас закрутки, купили і печиво. Допомогла нам і Олійницький староста Наталія Щерінська: звернулася до господинь у Колках, вони зносили продукти до сільського магазину, готували вареники і все це ми забрали, щоб разом передати Андрієві. Ми всім цим людям дуже дякуємо. А найменші жителі Гаврилівської громади, вихованці дитячого садочка «Бджілонька» передали бійцям цілий ящик шкарпеток, і куплених, і в'язаних. Ясно, що спонукала дітей та батьків на таку добру справу завідуюча Наталія Доскач. Ми ще раз дякуємо всім, хто завжди долучається до таких акцій. Особливо хочемо відзначити фермерів з Теофіполя Віталія Вільшинського та Юрія Семечка, бо роблять це не вперше. Віримо, що і надалі жителі нашої громади будуть робити такі пожертви. Бо одна людина нічого не зробить, а разом – ми велика сила.

Хай же те, що отримують наші бійці на фронті, допоможе їм вижити, зберегти своє життя та вигнати страшного ворога з нашої землі. Слава Збройним Силам України!

Галина Тебенько